12:30, pet, 19. Apr

Mladega turista v Splitu pretepli in nezavestnega vrgli v morje





Po poročanju spletnega portala Slovenske novice se je zadnje dni v Splitu zgodilo več fizičnih obračunov, med njimi tudi obračun nad 25-letnim Škotom Lewisom Thomsonom, ki naj bi bil prejšnji teden v nočnih urah pretepen na Bačvicah.

Kot še poroča prej omenjeni spletni portal je splitska policija sporočila, da je “1. julija okoli 3. ure na Preradovićevem sprehajališču prišlo do spopada med več osebami, v katerem je bil huje poškodovan državljan Velike Britanije. Nudena mu je bila zdravniška pomoč in ugotovili so hudo telesno poškodbo v obliki zloma reber ter ga hospitalizirali. Kriminalistična preiskava še poteka” so zapisali.

Slovenske novice še poročajo, da je mladi Škot nezavesten obležal v morju, potem ko so ga prvi dan počitnic hudo pretepli in udarjali z opeko. Thomson nanj bi bil na Hrvaškem s štirimi prijatelji, “ko jih je v petek zgodaj zjutraj na plaži divje napadla in zasledovala skupina približno 20 moških. Lewis se je ločil od prijateljev, ko so bežali pred napadalci, na koncu pa je najslabše odnesel prav sam. Tepli so ga, brcali in udarjali z opeko po obrazu. Zdravniki so ugotovili, da ima en centimeter veliko raztrganino na pljučih, dve zlomljeni rebri in hude poškodbe obraza,” so še zapisali na portalu Slovenske novice.

Poročajo še, da 25-letnik okreva v bolnišnici. Domov naj bi se vrnil v dveh do treh tednih, a da so k njemu na Hrvaško prileteli njegovi starši, med tem, ko so se njegovi štirje prijatelji vrnili domov.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.