Mladi bodo ustvarili Pot dobrih želja za Dravo

Družba AquaSystems s projektom Varujmo svojo kapljico vode mlade izobražuje o skrbnem ravnanju z vodo in jih vabi, da prispevajo svoj kamenček k Poti dobrih želja za Dravo.

Družba AquaSystems, upraviteljica Centralne čistilne naprave Maribor, osnovnošolske učitelje in učence iz Maribora in okolice tudi letos vabi k sodelovanju v projektu Varujmo svojo kapljico vode, ki je namenjen aktivnemu in zabavnemu izobraževanju o tematikah, povezanih z varovanjem voda. Osnovnošolce letos tudi spodbuja, da sodelujejo pri ustvarjanju Poti dobrih želja za Dravo in še na simboličen način pokažejo, da jim je mar za Dravo. K sodelovanju so vabljeni tako posamezniki kot šole.

Odgovorno ravnanje za ohranjanje reke

»V družbi AquaSystems je skrb za Dravo in njeno okolico ključno vodilo delovanja in je neločljivo povezana s skrbjo za vse prebivalce Maribora in okolice. Čeprav Drava v vsej svoji veličini ne daje vtisa, da bi potrebovala našo pomoč, je naloga vsakega izmed nas, da z odgovornim ravnanjem ohranjamo našo reko zdravo in čisto,« je ob najavi projekta povedal mag. Leon Lozar, direktor družbe AquaSystems.

Ob reki najdite kamne in jih poljubno pobarvajte 

Mladi lahko svojo skrb za Dravo pokažejo tako, da ob reki naberejo primerne kamne, ki jih nato poljubno pobarvajo in nanje zapišejo svojo dobro željo. Če bodo razmere dopuščale, bodo otroci v soboto, 20. marca 2021, prinesli svoje kamne do Vodnega stolpa, kjer jih bodo organizatorji razporedili v neprekinjeno vrsto vzdolž nabrežja na Lentu in tako ustvarili Pot dobrih želja za Dravo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV