16:22, pon, 29. Jul

Mladi podarjali objeme v Mariboru





27 mladih iz Cipra, Grčije, Turčije, Romunije, Poljske in Slovenije se je odločilo, da bodo včerajšnji dan zaznamovali z objemi. Te so podarjali v Mariboru.

podari objem (1)

Akcija z imenom ”Podarim ti objem” se je izkazala za zelo uspešno in je marsikomu polepšala ponedeljkovo popoldne. Objeme so delili v centru mestu in v Europarku, kjer so dan zaključili z nakupovanjem.

Razlog, da so se odločili izvesti to akcijo so predvsem iskreni nasmehi, več sto čudovitih objemov in prijaznih pogledov.

“Ni lepšega, kot iskren, topel objem, ki ga lahko podariš mimoidočemu”, je povedala ena izmed udeleženk programa Erasmus +. Podariti objem ni samo lepa gesta, pač pa je čustvena terapija, ki pomaga, da tudi sami postanete srečnejša oseba.

Ob koncu so projekt označili za uspešnega, kar je več kot odlično, kljub temu pa si želijo, da bi se še več objemali in podpirali enakopravnost ljudi ter vse sprejemali brez predsodkov.

Dogodek je potekal v okviru delavnic projekta “Pride & prejudice” oz. “Ponos in predsodki”, ki so ga v CEZAM – u uspešno pridobili na razpisu v okviru programa Erasmus +. Projekt je potekal od 2. avgusta vse do jutri, 10. avgusta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.