01:40, sre, 17. Apr

Mladi predlagajo poostrenje ukrepov in večji nadzor policije





Zavoda VOZIM je v prejšnjem tednu županji MO Ptuj virtualno predal akcijski načrt in predloge mladih v sklopu iniciative Heroji furajo v pižamah.

FOTO: Pixabay.com

Septembra se je v Mestnem kinu Ptuj v sklopu iniciative Heroji furajo v pižamah odvil posvet mladih in lokalnih odločevalcev, kjer so mladi spoznali problematiko pitja alkohola in vožnje pod vplivom alkohola. Vso pridobljeno znanje so v praktičnem delu dogodka uporabili za kreiranje rešitev in predlogov lokalni skupnosti, vse z namenom zmanjšanja pitja alkohola med mladimi in voženj pod vplivom alkohola.

Mladi predlagajo večji nadzor policije

Ključne predloge in ugotovitve so mladi z Gimnazije Ptuj predstavili že na dogodku v živo, naknadno pa so skupaj z Zavodom VOZIM oblikovali akcijski načrt za Mestno občino Ptuj, ki vključuje nekaj konkretnih predlogov za izboljšanje stanja na omenjenih področjih. Matic Kramberger, predstavnik mladih, je Nuški Gajšek predstavil nekaj ukrepov: »Mladi predlagamo poostrenje ukrepov in večji nadzor policije, predvsem ob vikendih. Fino bi bilo, da bi MO Ptuj nadaljevala s tradicijo brezplačnih prevozov ob večjih dogodkih, saj imamo tako vsi možnost, da varno prispemo do doma.«

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.