17:38, sob, 20. Apr

Mladi Ptujčan bo na filmskem festivalu v Benetkah zastopal Slovenijo





Mladega Ptujčana, velikega ljubitelja filmov so izbrali za sodelovanje v projektu 28 Times Cinema, prav tako pa bo kot član žirije Venice Days na filmskem festivalu v Benetkah zastopal Mestni kino Ptuj in Slovenijo.

Tomi Petek bo odpotoval na Beneški filmski festival, ki bo letos potekal od 31. avgusta do 10. septembra.

Tomi Petek

Mladi obiskovalec Mestnega kina Ptuj bo predstavnik Slovenije v projektu 28 Times Cinema

“Z velikim ponosom lahko sporočimo veselo novico, da je bil Tomi Petek, mladi ptujski filmofil in redni obiskovalec Mestnega kina Ptuj, izbran za sodelovanje v projektu 28 Times Cinema. Na Beneškem mednarodnem filmskem festivalu, najstarejšem filmskem festivalu na svetu in enem najpomembnejših dogodkov na vsakoletnem koledarju vseh ljubiteljev filma, bo zastopal naš kino in Slovenijo kot član žirije Venice Days,” je sporočila Mateja Lapuh iz CID – a Ptuj.

Tomija v času festivala čaka zahtevna, a izjemno zanimiva naloga. “Ogledati si bo moral vse filme, prikazane v sekciji Dnevi avtorjev ter v tekmovalnem programu za filmsko nagrado LUX 2016, navezovati stike s filmskimi ustvarjalci in drugimi profesionalci iz sveta filma, zraven tega pa bo pisal še članke, blog in druga poročila o svojih festivalskih izkušnjah,” je sporočila Lapuhova.

Projekt 28 Times Cinema soorganizirajo Evropski parlament, nagrada LUX, Venice Days in mednarodna mreža kinematografov Europa Cinemas, katere član je tudi Mestni kino Ptuj. Cilj projekta je promocija skupnih vrednot in kulturne raznolikosti med mladimi skozi film. Žirijo 28 Times Cinema sestavlja 28 mladih ljubiteljev filma – po en iz vsake države članice Evropske unije.

“V Mestnem kinu Ptuj smo na svojega kandidata izjemno ponosni in mu želimo uspešno in prijetno zastopanje Slovenije in Mestnega kina Ptuj na Dnevih avtorjev,” je dodala.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.