22:13, sob, 27. Jul

“Idi v k…” – najboljša raziskovalna naloga





Idi v k… kletvice in psovke ter preklinjanje med osnovnošolci” je naslov zmagovalne raziskovalne naloge na letošnjem, 32. projektu Mladi za napredek Maribora. Osrednjo nagrado, torej letovanje v t.i. VIRC Poreč, si je s to nalogo prislužil Rene Gril Rogina.

mladi za napredek maribora (3)

Mladi raziskovalec Rene priznava, da je naslov raziskovalne naloge, ki so jo člani organizacijskega odbora projekta Mladi za napredek Maribora razglasili za najboljšo, provokativen. Na nek način je bil to njegov osrednji namen – opozoriti na prekomerno preklinjanje med mladimi. Njegov apel mladim, se glasi: “ne preklinjajte. Preklinjanje je slabo, lahko vodi v nasilje, ne samo verbalno, tudi fizično. Bolje je reševati konflikte na miren način.

mladi za napredek maribora (1)

Vzgojne misli enega izmed od 317 avtorjev, kolikor jih je tokrat raziskovalo. Urša Žiger, koordinatorica projekta (ki ga tradicionalno pripravljajo predstavniki Zveze prijateljev mladine Maribor) je pojasnila, da osnovnošolci najpogosteje raziskujejo področje sociologije in prehrane, med srednješolci pa so najbolj priljubljena področja psihologija in pedagogika ter elektrotehnika in elektronika. “Velikokrat so kritični do tega, kaj bi se dalo spremeniti ali kaj bi se dalo narediti drugače. […] tudi na področju turizma nas opozarjajo kako bi lahko privabili še neke nove turiste v naše mesto ali pa – na sociologiji – veliko razmišljajo o tem kakšni smo, kakšni so medosebni odnosi,” je povedala Žigerjeva.

mladi za napredek maribora (4)

Priljubljeni pa so tudi novi izzivi. Kateri in kako se jih lotevajo mladi, izveste nocoj ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.