20:20, sob, 27. Jul

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os





Pobudam za pospešitev postopkov izgradnje tretje razvojne osi so se na Koroškem pridružili tudi mladi. Upravni odbor Mladinskega sveta Ravne na Koroškem je ustanovil Mladinsko iniciativo za 3. razvojno os, ki prek spletne strani www.hitronakorosko.si zbira podpise podpore pod peticijo. Doslej so jih v štirih dneh zbrali okoli 600.

Zajeta slika

Mladinsko iniciativo za 3. razvojno os so danes širši javnosti, predvsem pa predstavnikom mladinskih organizacij, koroškim županom, novoizvoljenim poslancem, gospodarstvenikom, obrtnikom in drugim zainteresiranim predstavili na Ravnah na Koroškem.

Kot je za STA povedal predsednik Mladinskega sveta Ravne in vodja iniciative Aljaž Verhovnik, načrtujejo, da bi do jeseni zbrali okoli 5000 podpisov podpore peticiji, ki jih bodo nato predali novim predstavnikom v vladi in DZ. Želijo tudi, da bi se zbiranje podpisov podpore peticiji razširilo na celotno območje predvidene 3. razvojne osi, od Avstrije do Hrvaške.

Verhovnik je dejal, da so se za pobudo odločili, ker so ob pripravi strategije za mlade ocenili, da je hitra cesta oz. 3. razvojna os eden ključnih projektov, ki lahko mladim na Koroškem izboljša prihodnost in prepreči beg možganov iz regije.

Zato so kot smiselno prepoznali širšo družbeno iniciativo, s katero zdaj želijo povezati Korošce, da se prek peticije opredelijo, ali podpirajo izgradnjo hitre ceste na Koroško. Podpise za zdaj zbirajo prek spleta, v prihodnje pa načrtujejo širitev akcije z obiski na terenu.

Kot je znano, se večina koroških županov že dolgo zavzema za pospešitev postopkov, povezanih z izgradnjo hitre ceste, v zadnjem letu dni pa so se aktivno v prizadevanja vključili tudi gospodarstveniki.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.