03:11, sob, 10. Avg

Mladoletniki poskušali nedovoljeno prečkati mejo





Na mejnem prehodu Gruškovje so policisti ob pregledu dveh tovornjakov tujih registrskih tablic odkrili tri mladoletne osebe iz Afganistana, ki so se poskušali izmakniti mejni kontroli. Mladoletne tujce so mejni policisti predali hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj zjutraj je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo vstopal 38-letni makedonski voznik tovornega vozila znamke Mercedes, registrskih oznak Makedonije. Pri pregledu tovornega vozila so policisti ugotovili, da je bila na vozilu pretrgana in ponovno sestavljena pletenica, na kateri je carinska zalivka. Zato so opravili temeljit pregled tovornega dela vozila in v njem odkrili 14-letnega državljana Afganistana, ki se je, skrit med naloženim tovorom, poskušal izmakniti mejni kontroli.

FOTO: PMP Gruškovje
FOTO: PMP Gruškovje

Na istem mejnem prehodu je včeraj s tovornim vozilom turških registrskih oznak v našo državo vstopal tudi 40-letni turški voznik. Policisti so tudi pri tem vozilu ugotovili, da je bila pretrgana in ponovno sestavljena pletenica, na kateri je carinska zalivka. Zato so s službenim psom policije opravili temeljit pregled tovornega dela vozila in v njem odkrili dva državljana Afganistana, stara 13 in 14 let, ki sta se, skrita med naloženim tovorom, poskušala izmakniti mejni kontroli.

FOTO: PMP Gruškovje
FOTO: PMP Gruškovje

Policisti so vse tri mladoletnike zavrnili in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.