19:05, pet, 19. Apr

Mlajši punci podtaknili drogo in jo posilili





Na nas se je obrnila bralka, ki je želela ostati anonimna, njene podatke hranimo v uredništvu. Dejala nam je, da se je v Makolah pretekli teden zgodilo, da so mlajši punci podtaknili drogo in jo posilili: “Obračamo se na vas v dobri veri vseh žensk. Želimo si, da bi to prišlo v javnost, ker je najverjetneje precej takih zgodb, ki ostanejo skrite zaradi strahu.”

Obrnili smo se na PU Maribor, kjer je za lokalec.si Miran Šadl potrdil, da obravnavajo tovrstno kaznivo dejanje, ki naj bi bilo storjeno na območju Makol: “Zaradi interesa preiskave in prej navedenih razlogov sekundarne viktimizacije žrtve, več podrobnosti ne moremo podati.”

Pojasnil nam je, da se sicer kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost zaradi sekundarne viktimizacije žrtev teh kaznivih dejanj ne objavljajo v medijih.

Kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost so dejanja spolnega, fizičnega in psihičnega nasilja in pomenijo za žrtve enega najhujših posegov v njihovo osebnostno celovitost.

 Posledice nasilja so lahko za žrtve zelo hude. Okrevanje je dolgotrajno, zaradi posledic spolnega nasilja pa je lahko življenje žrtve za vedno zaznamovano in spremenjeno.

Kako prijaviti ta dejanja?

Pokličite 113, pošljite pisno prijavo na policijo preko e-pošte: gp.policija@policija.si ali se osebno zglasite na najbližji policijski postaji, lahko se pri vas zglasi policistka ali policist. Spolno nadlegovanje lahko prijavite tudi na anonimni telefon policije 080-1200.

Več o spolnem nasilju najdete v brošuri TUKAJ.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.