09:23, pet, 29. Mar

MNENJE SVETNIKOV: Kavbojsko ustanavljanje Javnega holdinga Maribor





Za mnenje o Javnem holdingu Maribor smo povprašali tudi nekatere mestne svetnike v Mestni občini Maribor.

Včeraj smo poročali, da je mariborski župan Saša Arsenovič na novinarski konferenci o Javnem holdingu Maribor (JHMB) povedal, da le-ta ne bo pocenil storitev na položnici  javnih podjetij občanov mesta Maribor.

Za mnenje o holdingu, ki je trenutno v Mariboru v ustanavljanju smo povprašali tudi mestne svetnike. Vladimir Šega nam pove, da ima sam občutek, da se snovalci holdinga ne zavedajo, ko bo enkrat prišlo do združevanje poslovnih in podpornih funkcij, kako težavno zna to biti in koliko problemov bodo naleteli. In kaj bo JHMB doprinesel občanu Maribora?

Podobno mnenje ima tudi Stojan Auer, ki se sprašuje, kaj so prioritete odgovornih. Pove, da so si v koalicijski pogodbi zadali jasne cilje, in sicer, da bo holding v prvi vrsti prinašal prihranke pri poslovanju samih podjetij, da bo zvišal kvaliteto storitev ter, da se bo to odražalo na položnicah občanov.

Melita Petelin je pogojevala vstop v koalicijo z ustanovitvijo Javnega holdinga Maribor in še vedno meni, da bo Maribor z ustanovitvijo boljši. Sama zagotavlja, da na kratki rok stroški občanov ne bodo nižji, a da se to lahko spremeni dolgoročno gledano.

Miha Recek se čudi zakaj se holding v Mariboru ne bo poznal na nižjih položnicah občanov, saj je ocenjeno, da bodo učinki združevanja po prvem letu za naslednji dve leti okoli 700 tisoč do milijon evrov.

O tem ali je upokojencem pomembno, da bi imeli nižje položnico, pa če tudi le nekaj centov na mesec, smo vprašali Jelko Kolmanič. Ta pravi, da je lahko omenjeno dvorezen meč. Načrt kot ga imajo pa meni, da bo uresničljiv le, če bodo na njem delali sposobni ljudje.

Igor Jurišič pa meni, da je treba gledati širše in da se denar, ki se v delovanju holdinga prihrani, nameni uresničevanju participativnega proračuna, kjer lahko vsak občan predlaga kaj je potrebno urediti oz. sanirati.

Druge novice

Comments

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.