03:26, sre, 3. Jul

Množični popravni izpiti na mariborski osnovni šoli, učiteljica naj bi učence nenehno poniževala …





Pred dnevi so se na naš medij obrnili starši devetošolcev mariborske osnovne šole.

Starši devetošolcev so nam dejali, da je 12. junija, prišlo do incidenta, v katerega naj bi bila vpletena učiteljica enega izmed predmetov. V šolo naj bi prišli s piščalkami, učiteljica pa naj bi ob vstopu otrok v razred odreagirala tako, da se je začela dreti: “vi niste normalni, normalni ljudje tega ne počno”, enemu izmed otrok naj bi celo primazala klofuto.

Starši trdijo, da jih omenjena učiteljica nenehno ponižuje, govori, da niso inteligentni itd. Prav tako trdijo, da naj ne bi sledila kurikulumu in ima previsoke standarde.

Pravi, da se omenjena učiteljica izogiba staršem, ne prihaja na govorilne ure ali sestanke sveta staršev, ne odgovarja niti na elektronsko pošto. “Naše otroke ponižuje, po novem celo klofuta, zahteva absurdno visok standard znanja, ki sploh ni del učnega načrta, hkrati pa ostaja na šoli. Vodstvo šole si zatiska oči in ne prisluhne staršem navkljub stalnim opozorilom. Je resnično problem le v kadrovskem primanjkljaju? Mar je res tako težko speljati postopek za novega učitelja, ki bi bil do otrok dejansko prijazen in bi upošteval kurikulum?” so nam zapisali.

Starši so nam zaupali tudi, da naj bi ravno zaradi omenjenega predmeta prišlo do popravnih izpitov, in sicer pri kar 14 učencih.

“Na naši šoli je že tradicija (verjetno tudi še na kakšni drugi šoli), da devetošolci na svoj zadnji dan pouka naredijo »častni krog« s piščalkami in tako na nek način naznanijo svoj odhod iz šole. Glede omenjenega »incidenta« sem prvič z njim bil seznanjen z vaše strani, saj ne s strani staršev, učencev, ali učiteljev nisem o tem dogodku prejel nobenega obvestila. Zadevo bom raziskal in v primeru ugotovljenih kršitev ukrepal v skladu z internimi akti šole in veljavno zakonodajo,” pa za naš medij pojasnjuje ravnatelj Mirko Škundrić, ravnatelj.

Seznanjen s številom negativnih ocen 

“S strani staršev sem bil seznanjen z omenjeno problematiko pri predmetu kakor tudi s strani učiteljev in učencev o številu negativnih ocen. Na osnovi prejetih informacij sem začel zbirati potrebne podatke in sem na osnovi pridobljenih informacij, pregledu pedagoške dokumentacije in opravljenih razgovorov ravnal v skladu z zakonskimi predpisi in po načelih pedagoškega vodenja. Z ugotovitvami in ukrepi sem seznanil svet staršev,” še pojasni Škundrić.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.