MO Maribor napoveduje razpis za delovne štipendije za samozaposlene kulturne delavce

Mestna občina Maribor bo prihodnji teden, v sredo, 23. septembra 2020, objavila javni poziv za dodelitev delovnih štipendij za samozaposlene kulturne delavce, ki jih bo v letu 2020 financirala Mestna občina Maribor.

Predmet javnega poziva so enkratne delovne štipendije za mariborske samozaposlene kulturne ustvarjalce na različnih področjih umetniškega ustvarjanja in so namenjene ohranjanju in razvijanju ustvarjalnih potencialov umetnic/umetnikov. “Naš namen je, da pomagamo samozaposlenim kulturnim ustvarjalcem v naši občini, saj imajo v času ukrepov omejevanja javnih kulturnih prireditev zaradi preprečevanja širjenja okužbe covid-19 bistveno manj ali pa sploh nobenih možnosti javnega nastopanja in delovanja, s tem pa tudi možnosti ustvarjanja prihodkov,” so zapisali na Mestni občini Maribor.

Javni poziv bo odprt od objave poziva do porabe sredstev (do objave zaključka poziva na spletni strani Mestne občine Maribor – www.maribor.si), vendar najdlje do 2. novembra 2020. Poziv z razpisno dokumentacijo bo od dneva objave poziva do izteka prijavnega roka objavljen na spletni strani Mestne občine Maribor/Javni razpisi/Javni razpisi – kultura in mladina.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV