10:05, pet, 29. Mar

MO Maribor SDK želela v občinske roke, župan pa odstopil od namere





Stavba SDK je že nekajkrat polnima vrstice medijev, ko naj bi bila tik pred tem, da se jo prepiše na občino. A kot kaže bo projekt tudi tokrat padel v vodo. Župan Saša Arsenovič je izkazal velik interes za menjavo, potem pa odstopil od namere.

O nekdanji stavbi službe družbenega knjigovodstva (SDK) je za naš medij spregovoril Franc Kangler, državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve: “Kot ministrstvo za notranje zadeve smo želeli rešiti nekatere nepremičninske zadeve, policijska postaja Vošnjakova 1 je v občinski lasti, mi smo želeli z gospodom Arsenovičem in Mestno občino Maribor zamenjati za SDK. Vse smo bili dogovorjeni, pa si je gospod Arsenovič v zadnjem trenutku premislil. Sicer ne vem zakaj.”

Kanglerja še povprašamo, zakaj do menjave ni prišlo, če pa bi naj po njegovo bilo vse dorečeno? “Vse to je potekalo v zadnjih nekaj mesecih. Tako je gospod župan ocenil in nas o tem pisno obvestil. Čeprav je bila to njegova pobuda za zamenjavo in njegova pobuda, da bi imel SDK.”

Od namere so odstopili

Te navedbe smo preverili na Mestni občini Maribor. Da so pogovori potekali so nam potrdili: “MO Maribor je res poizvedovala glede arhivskih prostorov Ministrstva za pravosodje, ki se nahajajo v objektu na Trgu Leona Štuklja 10 in možnostjo menjave dotičnih prostorov z drugimi nadomestnimi prostori v lasti MO Maribor.”

A na naše vprašanje, kje so videli možnost menjave nepremičnin, ne odgovorijo, pojasnijo le: “Od nameravane menjave je MO Maribor odstopila, saj je bilo ugotovljeno, da bi takšna menjava povzročila primanjkljaj v proračunu MO Maribor in torej ne bi bila finančno vzdržna. MO Maribor je Ministrstvu za pravosodje tudi predlagala, da prostore uporablja še naprej in ga zapolni z dodatnimi vsebinami drugih pravosodnih organov, kar v Mariboru pozdravljamo.”

Nekaj je interes, nekaj pa dejanska realizacija

Na vprašanje, kakšna bi bila vizija za omenjeno zgradbo s strani MOM, nam prav tako niso odgovorili, so po zapisali, da so očitno za menjave zaintereserari: “MO Maribor je vsekakor zainteresirana za morebitne menjave z drugimi objekti, ki so v interesu tako MO Maribor kot Ministrstva za notranje zadeve in Ministrstva za javno upravo. Zanimajo nas nepremičnine, ki bi lahko bile primerne za izgradnjo stanovanj za mlade in varovanih stanovanj z umestitvijo na primernih lokacijah. S primernimi lokacijami želimo namreč slediti in se odzivati potrebam prebivalstva z namenom uresničevanja stanovanjske problematike v MO Maribor. Ena takih zanimivih lokacij za MO Maribor je nepremičnina na Trubarjevi ulici.”

A kaj ko se je očitno po tem, ko je prišlo tik do tega, da se menjava izvede, župan odločil, da vendarle menjava ne bo optimalna za Maribor. Nekaj je izkazati interes, nekaj pa je ta interes tudi realizirati.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.