23:07, čet, 28. Mar

Mobilna cepilna enota nadaljuje cepilno akcijo





Mobilna cepilna enota prihodnji teden nadaljuje svojo cepilno akcijo. Tokrat v Občini Pesnica, Hoče-Slivnica , Rače-Fram in v Rušah.

Mobilna cepilna enota Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, ki bo na avtobusu izvajala cepljenje proti Covid 19 na terenu, bo svojo cepilno akcijo nadaljevala:

–  v sredo, 21. 7. 2021 v Pesnici na lokaciji Kulturni dom, Pesnica pri Mariboru 41 (čas postanka od 14.00 do 16.00),
–  v četrtek, 22. 7. 2021 Hoče-Slivnica na lokaciji Kulturni dom Hoče, Pohorska cesta 15 (čas postanka od 14.00-16.00)
– v četrtek, 22. 7. 2021 Rače –Fram na lokaciji Gasilski dom Rače, Ptujska cesta 15 (čas postanka od 17.00-19.00),
–  v petek, 23. 7. 2021 Ruše-Selnica – Lovrenc na lokaciji Športni park Ruše, Šolska ulica 17, Ruše (čas postanka od 14. do 18.00).

Direktor ZD Maribor prim. doc. dr. Jernej Završnik, dr. med., spec., je dejal: “V želji zaščititi in ljudem približati cepljenje proti COVID- 19 v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor pričenjamo s cepljenjem na območjih mestnih četrti, poslovnih con, gospodarskih družb, obrtno podjetniških dejavnosti in na območjih, kjer se zbira večje število občanov.”

Cepljenje na terenu bodo izvedli z mobilno cepilno enoto na avtobusu mestnega potniškega prometa s pomočjo Mestne občine Maribor, Štajerske gospodarske zbornice Maribor, Območne obrtne podjetniške zbornice Maribor, Univerze v Mariboru, Študentske organizacije Univerze v Mariboru in Društva upokojencev Maribor Tabor. Akciji se pridružujeta tudi Slovenska zveza za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo in Območno združenje Rdečega križa Maribor, še dodajo.

“Poudarjamo, da je cepiva dovolj. Občani lahko izbirajo med cepivi Pfizer/BioNTech, Johnson & Johnson in AstraZeneca. Občanke in občani, ki se želijo cepiti, morajo imeti s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.”

Prosijo za predhodne prijave

“Da bi cepljenje na terenu potekalo čim bolj organizirano, vas vljudno prosimo, da v vaših sredinah zberete prijave zainteresiranih  in nam zbrane prijave posredujete na e-naslov: cepljenje.covid@zd-mb.si Za dodatne informacije nas lahko med 8.00 in 14.00 pokličete na telefonsko številko 070 533 796. Vaše prijave bomo dnevno spremljali. Še isti dan vam bomo posredovali informacijo, kdaj bomo mobilno cepljenje pri vas tudi izvedli. Prijazno vabljeni ,” je dodal direktor ZD Maribor prim. doc. dr. Jernej Završnik, dr. med., spec.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.