23:44, četrtek, 26.09.2024
Maribor

Mobing na rektoratu UM ni le izmišljotina

||
||

Od sprenevedanja, do zanikanja rektorja Univerze v Mariboru Igorja Tičarja, da na rektoratu mobinga, ustrahovanja ali spolnega nadlegovanja ni, bo resnica očitno vseeno prišla na dan. Eden najožjih sodelavcev rektorja se je odločil potegniti črto in sprenevedanju narediti konec.

rektorat mb univerze

Prvi, ki se je opogumil in se odločil povedati svojo plat zgodbe je Alen Vidonja, pomočnik glavnega tajnika (pomagal pa je tudi pri volilni kampanji Tičarja). Rektorju je napisal precej dolgo pismo, v katerem ne manjka podrobnosti o situaciji na rektoratu Univerze v Mariboru (UM).
Tičar je pred časom dejal, da sam ni prejel nobenih pritožb, da se delavci njemu niso potožili o težavah ali o mobingu, kaj šele spolnem nadlegovanju, kar je Vidonjo precej razjezilo, saj da ga je celo sam obveščal in opozarjal, da so težave resnične.

prof. dr. Igor Tičar

»Nekatere stvari minejo le same od sebe, kot naravni pojav« naj bi bile besede rektorja o težavah, ki pestijo delavce na rektoratu. »Ne razumem, kako lahko v javnosti govoriš, da nič ne veš in se skrivaš za formalizmom češ, da ni bilo uradnih postopkov,« razočarano piše Vidonja.
Razpisal se je tudi o tem, da so Tičarja njegovi tesni sodelavci vlekli za nos, da so mu poročali le pozitivne stvari in da so mu govorili le tisto, kar je hotel slišati. Konfliktne situacije predvsem z glavnim tajnikom (trenutno je glavni tajnik po pooblastilu Teodor Lorenčič) na rektoratu pa, da so stalnica.
Podrobnosti pisma, ki ga je Alen Vidonja naslovil na rektorja, razkrivamo v jutrišnjem Občinskem informatorju na BK TV ob 18.30.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...