16:25, sre, 3. Jul

Močni nalivi naredili veliko škodo v našem delu Slovenije, v Mariboru strela udarila v hišo





Nevihte z močnimi nalivi, ki so v ponedeljek popoldne in zvečer zajele del države, so največ težav povzročile na vzhodu Slovenije. Uprava za zaščito in reševanje je zabeležila 131 dogodkov, največ na območju Radencev in Gornje Radgone.

Župan Radencev Roman Leljak je v ponedeljek zvečer na svojem Facebook profilu zapisal, da gre za katastrofo. Hudo naj bi bilo na območju Boračeve, Leljak pa je vsem na tem območju, ki jim je poplavilo, obljubil, da bo že danes na izredni seji občinskemu svetu predlagal, da občina še ta teden vsaki hiši izplača po tisoč evrov pomoči, kot smo že poročali.

Kot je danes zjutraj sporočila uprava za zaščito in reševanje, so sicer zvečer in ponoči gasilci in delavci cestnih in komunalnih služb odpravljali posledice krajevnih močnih nalivov dežja z vetrom in točo, ki so zajeli območja regijskih centrov za obveščanje Celje, Maribor, Murska Sobota in Ptuj. Največ dogodkov so zabeležili na območju Radencev in Gornje Radgone.

Meteorna voda je zalivala predvsem kletne prostore objektov, sprožilo se je 16 zemeljskih plazov. Zabeležili so 131 dogodkov, v katerih je posredovalo 47 gasilskih enot.

Ob 20.16 je v naselju Meljski Hrib v občini Maribor, zaradi udara strele, gorelo podstrešje stanovanjskega objekta. Gasilci JZ GB Maribor in PGD Maribor mesto so požar pogasili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.