13:24, čet, 4. Jul

Močno neurje pustilo hude posledice v Šentilju





Po tem ko je včeraj popoldan močan naliv s točo močno prizadel občino Šentilj, so danes zjutraj na terenu ekipe, ki zbirajo podatke o nastali škodi.

Foto: Marko Pigac, MP Produkcija
Foto: Marko Pigac, MP Produkcija

Največja škoda na infrastrukturi, poplavljene številne hiše, sproženi plazovi

Kot so sporočili iz Občine Šentilj zaekrat težko ocenijo kje je bilo najhuje “saj je na eni strani-v samem naselju Šentilj zalilo večino javnih objektov ter številne stanovanjske zgradbe. Drugod po občini je klestila toča, ki je uničila večino pridelkov.” Kot so pojasnili so številne strehe so poškodovane, sprožili so se plazovi, ceste so neprevozne, do nekaterih hiš pa še vedno ni dostopa.

“Ko bomo zbrali okvirne podatke, bomo takoj sklicali komisijo za komunalno gospodarstvo in infrastrukturo, saj se je izkazalo, da je največ težav s kanalizacijskim omrežjem, ki ni preneslo večje količine vode ter s plazovi in cestami, ki jih bo potrebno takoj sanirati,” so sporočili.

Po potrebi pa bodo aktivirali vse občinske svetnike, saj so na Občini menijo, da je v takih trenutkih potrebno združiti vse moči. Župan Štefan Žvab je podal predlog, “da se v rebalans občinskega proračuna vključijo dodatna sredstva za ta namen ter da se dodatno pomaga tudi gasilcem, ki so ves čas na terenu in imajo največ dela.”

Dopolnjeno danes ob 10:35

Po poročanju STA je zaradi neurja po podatkih Uprave za zaščito in reševanje v ponedeljek samo v Šentilju voda zalila okoli 30 stanovanjskih hiš in poslovnih objektov, gasilci pa so sanirali tudi en plaz.

Iz Šentilja se je neurje nato preselilo tudi na območje sosednje občine Pesnica, kjer je veter poškodoval strehe več stanovanjskih hiš in podrl nekaj dreves. Močan dež je zajel tudi celotno območje Maribora, kjer so poklicni in prostovoljni gasilci črpali vodo iz okoli 150 stanovanjskih in poslovnih prostorov, poroča STA.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.