07:04, pet, 19. Apr

Modna revija oblačil





V petek, 23.5.2014 ob 18. uri, vljudno vabljeni na Grad Goričko, kjer se bo odvijala modna revija oblačil, namenjenih za zaposlene v štirih informacijsko rokodelskih središčih Pomurja: Grad Goričko, Pomurski muzej, Pomelaj in Center domače in umetnostne obrti Veržej. Projekt poteka v sklopu Rokodelske akademije 2, ki jo financira Evropska unija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

image002

Študentje UM, Fakultete za strojništvo, Katedra za tekstilne materiale in oblikovanje in UP, Fakultete za dizajn, Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil, so si na ekskurziji v vseh središči pridobili informacije in strnili vtise, ki so jih kot inspiracijo uporabili v svojih kreacijah. Oblačila predstavljajo prototipe iz nadomestnih tkanin v surovih odtenkih. Žirija v sestavi Jožica Brodarič, Bianca Žvorc Morris in Alan Hranitelj bo izbrala zmagovalno kreacijo za vsako lokacijo, ki bo služila za izhodišče razvoja oblačil iz originalnih tkanin, kar bo sledilo v nadaljevanju projekta.

Vljudno vabljeni na modni dogodek, ki poleg revije ponuja še razstavo del, ki so na aktualno temo rokodelskih obrti nastali v tem študijskem letu. Poleg nakita in vzorcev za tekstilije bodo predstavljena tudi zgodovinska oblačila, ki so jih študentje UM, Fakultete za strojništvo, Katedra za tekstilne materiale in oblikovanje izdelali po historičnih podobah ljudi, ki so živeli na tem gradu v preteklosti in sestavljajo drugi del projekta v okviru Rokodelske akademije 2.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.