14:09, sob, 27. Jul

MOL se je priključil vseslovenski akciji Sadimo medovite rastline





V MOL Slovenija so se letos priključili vseslovenski akciji Sadimo medovite rastline, ki jo že drugo leto zapored organizira Čebelarska zveza Slovenije.

“Na bencinskem servisu Mala nova v Murski Soboti smo s kolegi iz Skupine MOL zasadili tri gredice različnih medovitih rastlin, pri čemer smo s pomočjo čebelarke Mojce Anzeljc iz podjetja Medene zgodbe, ki nam je predstavila pomen opraševalcev za prihodnost planeta, skrbno izbrali tudi vrste,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Posadili so pretežno avtohtone rastline, ki predstavljajo dodaten vir medičine in cvetnega prahu za čebele, čmrlje, metulje in ostale opraševalce.

“Skupina MOL prepoznava svojo pomembno vlogo v zelenem prehodu in se je s svojo Shape Tomorrow 30+ strategijo zavezala k transformaciji svojega tradicionalnega poslovanja v trajnostni poslovni model. Ohranjanje biotske raznovrstnosti je pomemben vidik trajnostnega razvoja in ponosni smo, da smo z zasaditvijo, ki jo bodo zaposleni na bencinskem servisu skrbno vzdrževali, tudi mi prispevali k povečanju medovitosti Slovenije,” je povedala direktorica MOL Slovenija Valerija Glavač.

S priključitvijo tej akciji so želeli poudariti, da lahko vsak prispeva k trajnejši prihodnosti, saj štejejo tudi majhni koraki, hkrati pa na tak spodbujajo, da k podobnim iniciativam v prihodnje pristopi še več podobno mislečih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.