18:42, sob, 27. Jul

MOM išče zasebnega sovlagatelja za vrtec Pekre





Vrtec Pekre, ki že nekaj časa deluje v dotrajani stari stavbi, zaradi česar po mnenju zaposlenih in staršev ne ustreza več sodobnim standardom vzgoje otrok, bo morda le dočakal boljše čase. Mariborska občina je v petek objavila poziv vsem pravnim in fizičnim osebam k oddaji vlog o zainteresiranosti za izvedbo javno-zasebnega partnerstva.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Rok za oddajo vlog o zainteresiranosti za sodelovanje pri investicijskemu projektu izgradnje enote vrtca v Pekrah, ki sicer sodi pod Vrtec Studenci, se izteče 31. avgusta ob 9. uri, so sporočili iz mariborske mestne občine.

Kot so še pojasnili, je bil že pred uradno objavo poziva izkazan interes za projekt, zato na mestni občini pričakujejo, da bo interes za oddajo vlog velik. Vse vloge bodo skrbno preučili, izbran pa bo najbolj ugoden ponudnik. Z vsemi potrebnimi postopki želijo zaključiti do konca letošnjega leta, da bodo lahko začeli graditi v začetku leta 2016.

Mariborski župan Andrej Fištravec želi, da bi projekt zaključili v najkrajšem možnem času, saj je obstoječi vrtec v zelo slabem stanju. Še letos bodo zato izpeljali tudi ločen javni razpis za izvedbo del za prestavitev električnega kablovoda. Na mestni občini načrtujejo, da bodo s temi deli začeli še letos, takoj po zaključenem postopku izbire izvajalca. Javno naročilo za ta dela bo objavljeno prihodnji teden.

Vrtec, ki ga obiskuje okoli 40 otrok, deluje v vili, zgrajeni pred več kot 150 leti. Po besedah staršev so tako notranji kot zunanji prostori popolnoma neprimerni za varstvo otrok. Stavba nima urejenih parkirnih prostorov, zato ni varnega dostopa do vrtca. Zemljišče, kjer je igrišče, ni v občinski lasti in je v stečajnem postopku, zato bi otroci lahko izgubili zunanji prostor za igro.

Investicijske dokumente za izgradnjo novega vrtca na zemljišču v lasti občine ob kulturnem domu v Pekrah so izdelali že leta 2011, nazadnje pa jih je mestni svet potrjeval januarja lani. Takrat se je vrednost projekta ocenjevala na 1,9 milijona evrov. Občina ga je želela izvesti s pomočjo evropskih sredstev, a na razpisu ni bila uspešna.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.