04:55, pet, 19. Apr

Monika Hrastnik si je prislužila bronasto medaljo na SP v gorskem kolesarstvu





Slovenija je danes dobila bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu, ki je ta vikend potekalo v avstrijskem Leogangu. V disciplini spust je Monika Hrastnik zasedla izjemno tretje mesto. Veselje doma je še toliko večje, saj je Hrastnikova članica Društva gorskih kolesarjev Maribor, soorganizatorja obeh tekem za svetovni pokal, ki ju sedaj še toliko bolj nestrpno pričakujemo v Mariboru.

Monika Hrastnik. Foto: M. Pigac

Prvič v zgodovini je zmaga v konkurenci ženske elite odšla v Švico. Svetovna prvakinja je postala Camille Balanche, ki v skupnem seštevku svetovnega pokala discipline spust zaseda šesto mesto.

Najboljši Slovenec v konkurenci moški elite Jure Žabjek je po premišljenem začetku, kjer je celo pridobival na času, v najtežjem, gozdnem delu, zapravil svojo prednost in na koncu zasedel 19. mesto. Naslov svetovnega prvaka se veseli Britanec Reece Wilson.

Tako v ženski kot moški elite konkurenci je najboljše odločil sredinski, gozdni del proge. Tekmo v Leogangu je sicer zaznamovalo izjemno slabo vreme, na štartu se je dežju primešal celo sneg. Zaradi tega je bil gozdni del ne samo močno razmočen, ampak tudi tako razrit, da je blato mestoma celo ustavilo tekmovalce.

Aktualna svetovna prvakinja in bronasta na svetovnem prvenstvu Monika Hrastnik sicer vozita za isto ekipo, Dorval AM Pro Race, obe pa se veselita prihoda v Maribor, kjer bosta tekmi za svetovni pokal potekali v petek, 16. in nedeljo, 18. oktobra.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.