01:30, pet, 5. Jul

Morilcu 14-letne Vanje naj bi pomagal zbežati nekdo iz policije, zdaj je v priporu v Turčiji





V Severni Makedoniji so pred nekaj dnevi ubili 14-letno Vanjo Gjorčevsko in 74-letnega Pančeta Žežovskega, o čemer smo že poročali. Njenega morilca so po tem, ko je pobegnil v tujino, aretirali. V priporu ostajajo vpleteni ugrabitelji, prav tako tudi njen oče, ki ga sumijo, da se je zaradi koristoljubja dogovoril za ugrabitev svoje hčerke.

Za njenim morilcem so razpisali mednarodno tiralico. Ljupčeta Palevskega Palča so aretirali Turki.

Sicer pa je krog osumljenec širši. Ljupčo Palevski Palčo,Velibor Manev, Vlatko Kešišev, Bore Videvski, Vanjin oče Aleksandar Gorčevski in še en priprt moški, katerea sumijo, d aje pomagal Palču pobegniti iz države, poroča portal 24ur.com. ki je osumljen, da je Palču pomagal pri begu iz države.

Glavni osumljenec je zaenkrat v Turčiji v izročitvenem priporu. Tam se mora zakljičiti postopek izročitve Severni Makedoniji. Po ugrabitvi in umoru naj bi odšel v Beograd, nato pa od tam pobegnil v Bolgarijo, od tam pa v mesto Balikesir v Turčiji.

Pomoč pri begu pa naj bi po besedah makedonskega ministra Spasovskega imel v policiji, minister je poudaril, da o tem ni nobenega dvoma.

Spasovski je še dejal, da Vanja ni umrla zaradi zadušitve, ampak zaradi strelne rane.

Vanjinega očeta so priprli, sumijo, da je Palevskemu in drugim sporočil, kdaj naj bi deklica bila sama doma. To naj bi storil iz koristoljubja, saj naj bi dekličina mama pred kratkim prodala stanovanje, on pa naj bi od nje hotel z ugrabitvijo hčerke dobiti denar.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.