13:23, čet, 28. Mar

Motiv napada na mariborsko sodnico zasebne narave





Motiv za napad na mariborsko sodnico izhaja iz njenega zasebnega življenja, je danes dejal vodja mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl. Zoper osumljenca so v ponedeljek podali kazensko ovadbo zaradi poskusa umora, trenutno pa je osumljenec na prostosti.

Kriminalisti sicer niso omenili imena osumljenca, a neuradno naj bi šlo za sodničinega partnerja. Preiskava sicer še poteka, predmeta, s katerim je bila sodnica napadena, še niso našli. Potrdili pa so, da gre za napad zasebne narave. Vodja mariborskih kriminalistov je danes izjavil, da je “osumljencev oškodovanko pričakal v temi in ji poskušal na zahrbten način vzeti življenje tako, da je pristopil do nje, jo s trdim predmetom večkrat udaril in jo s tem hudo telesno poškodoval.”

Slika je simbolična.
Slika je simbolična.

Sama preiskava je bila usmerjena v več smeri, tako v zasebno življenje kot tudi v njeno službeno. Kriminalisti so potrdili, da gre za motive iz domačega okolja. “Pri takih primerih, ko razlogi za dejanje izhajajo iz domačega okolja, je ključno sodelovanje vseh vpletenih oseb in odkritje vseh okoliščin, ki so lahko kakor koli povezane z motivom in načinom izvršitve kaznivega dejanja,” je pojasnjeval Kolbl. Že v petek so osumljenca pridržali, a so ga konec tedna tudi spustili na prostost. So pa povedali, da naj bi bila ključna v ozadju napada ločitev, z namero po odselitvi in zahtevi po določenih finančnih sredstvih iz skupnega razmerja pa je, po besedah Kolbla, bil izkazan motiv za izvršitev napada.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.