01:36, pet, 29. Mar

Motorist umrl zaradi pijanega voznika





Mariborski policisti so sporočili, da je do včerajšnje prometne nesreče na Fali prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. 26-letni voznik avtomobila je nato izgubil oblast nad vozilom in trčil v 50-letnega motorista.

Kot pojasnjujejo na PU Maribor, je 26 – letni voznik osebnega vozila okrog 17. ure med vožnjo po glavni cesti iz smeri Fale proti Ožbaltu, izven naselja Zgornji Boč, izgubil oblast nad vozilom, pri tem zapeljal v desno, na neutrjeno bankino, od tam pa v levo na nasprotno smerno vozišče. S sprednjim delom vozila je nato trčil v 50 letnega motorista, ki se je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri.

Prometna nesreča na Fali, motorist podlegel oškodbam Foto: M. Pigac
Prometna nesreča na Fali, motorist podlegel poškodbam; Foto: M. Pigac

Silovito trčenje

Motorista je pri trčenju vrglo na pokrov motorja avtomobila in v vetrobransko steklo, od tam pa na brežino reke. Motorist je v prometni nesreči utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Osebno vozilo je po trčenju z motornim kolesom bočno drselo naprej v smeri vožnje in trčilo v varnostno ograjo ob levi strani vozišča, od koder ga je odbilo v desno, in trčilo v betonski propust, kjer se je ustavilo. Pri tem sta voznik in sopotnica utrpela lahke telesne poškodbe. Motorno kolo je ob trčenju odbilo nazaj v smeri proti Ožbaltu in je obstalo v obcestnem jarku, kjer je zagorelo.

26-letnik pijan

Voznik osebnega avtomobila je bil preizkušen z indikatorjem alkohola, ki je pokazal 0,36 miligrama na liter alkohola v izdihanem zraku. Zoper 26-letnika bo podana kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa pa mu bo izdan še plačilni nalog,” je navedla Anita Kovačič Čelofiga iz PU Maribor.

Materialna škoda na vozilih in prometni opremi po nestrokovni oceni znaša približno 16.000 eur. Kot še navajajo mariborski policisti je v letu 2017 to že 5. smrtna žrtev na cestah na območju PU Maribor in druga med motoristi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.