10:18, ned, 28. Jul

MOŽNI SCENARIJI: Je Matej v resnici odšel, ker je hotel izginiti, ali pa ga je kdo ugrabil?





Splitčana Mateja Periša, ki je tik pred novim letom izginil v Beogradu, še vedno iščejo.  Okolico kluba Gotik in reko Savo so preiskali, prav tako nekaj ulic, po katerih naj bi Matej hodil ali tekel, sodeč po posnetkih nadzornih kamer. 

Do zdaj ga niso našli. Policisti so rekonsturirali njegovo gibanje. Ob tem pa niso našli posnetkov, ki bi dejansko pokazali, da je Matej res vstopil v reko, niti se ne vidi na posnetkih jasno, ali bi ga kdo potisnil, vrgel v reko. Tako še vedno ostaja odprt scenarij, da je morebiti na koncu odšel po kaki drugi poti. Podatki proizvajalca telefonov kažejo, da morda niti Periš niti njegov telefon nista bila v vodi. Portal Regional povzema tuje medije, ki poročajo o tem, da je Periš pritekel do restavracije Savanova, a nato ni več tekel, ampak je šel mirno mimo restavracije in naprej. Ne vidi se, da bi res vstopil v reko. Nato pa tudi ni videti, da bi na gladini se kaj dogajalo. Tako nekateri medijo, da je odšel nazaj po stopnicah na takem predelu, ki ga kamere ne pokrivajo.

So ga mogoče ugrabili?

Na portalu Regional ugibajo, ali je Mateja kdo ugrabil, saj to možnost omenjajo mnogi že od prvega dne izginotja. A do zdaj nihče ni zahteval denarja za odkupnino.

So ga pobrali z gliserjem in je nato odšel neznano kam?

Zadnji kader policijske rekonstrukcije Periševega gibanja je trenutek, ko se spušča po stopnicah na platformo ob reki. Nato se ne ve, ali je vstopil v reko ali se je po drugi poti vrnil navzgor. Na tistem mestu pa je dejansko možno, da bi ga lahko pobral z gliserjem in odpeljal.  Ta del Save je namreč precej prometen. Tam pa je velikokrat tudi več gliserjev. Tako da se ugiba, ali je kdo ravno takrat pristal in se je Periš usedel v čoln in šel z njim. Nekoliko stran je tudi pristanišče za ladje. Periš sam pa je bil tudi skiper. Zadnja oseba, s katero je komuniciral, pa je bila Maja Sopta, sicer lastnica podjetja za najem plovil. Ona pravi, da sta se le bežno poznala, na družbenih omrežjih pa je že bilo videti, da sta se poznala bolje. Ugibanja peljejo tudi naprej – Ali je Matej Periš dejansko hotel sam izginiti brez sledu in ali mu je to uspelo tako, da o tem ničesar ne ve niti njegova družina.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.