Na 12. mednarodni likovni koloniji Duplek art tudi gostje iz Kube in Nepala

Dupleški slikar Rajko Ferk bo naslednji vikend ponovno gostil likovne umetnike na mednarodni likovni koloniji Duplek art. Tokrat je že 12. po vrsti, na njej bo kar 44 umetnikov.

Dupleški slikar in organizator kolonije Duplek art Rajko Ferk

Umetniki se bodo zbrali v petek, 4. junija v enem od mariborskih hotelov, kjer že imajo urejena prenočišča po navodilih NIJZ. V popoldanskih urah si bodo ogledali lokalne znamenitosti, od Wakeparka Dooplek, gradu Vurberk. V Dvorjanah si bodo ogledali tudi likovna dela prejšnjih kolonij.

Dvodnevno likovno ustvarjanje zbranih umetnikov

V soboto in nedeljo bodo ustvarjali od 9.ure naprej, čez dan bodo imeli odmor za kosilo. V nedeljo jih bo sprejel dupleški župan Mitja Horvat, takrat jim bodo podelili tudi priznanja na sodelovanje.Tokrat bodo sodelovali umetniki z vseh koncev Slovenije, Hrvaške, BiH, Srbije, Slovaške, Avstrije, Madžarske, Kube in Nepala. Skupno bo kar 44 udeležencev. 13 slikarjev bo prvič na Duplek artu, pridružil se jim bo tudi kipar. Poskrbljeno bo za upoštevanje vseh preventivnih protikoronskih ukrepov.

Razstave likovnih izdelkov po vsej Sloveniji

Po končani koloniji bodo likovna dela razstavljena širom po Sloveniji, zagotovo bodo v Dvorjanah, Mariboru, Radencih, Račah, Kamniku in Kranju ter v drugih krajih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV