10:59, ned, 30. Jun

Na Brainobrainfest 2023 letos tekmuje več kot 400 otrok





Si predstavljate, da lahko otroci, stari od 4 do 14 let dvomestna števila množijo in delijo brez pripomočkov? Računajo hkrati ob branju knjige? Uporabljajo dva namišljena abaka hkrati in v osupljivo hitrem času izstrelijo rešitev računa, ki bi še odraslim delal nemalo preglavic?

Vse to se boste lahko prepričali danes v soboto na 3. Festivalu Veščin – Brainobrainfestu, kjer se bo več kot 400 otrok na Gospodarskem razstavišču pomerilo v hitrostnem računanju. Pri tem pa bodo tekmovali predvsem sami s seboj, saj je z najvišjim priznanjem, pokalom, nagrajenih več otrok, služi pa predvsem spremljanju otrokovega napredka. Brainobrainfest, festival veščin, ki združuje čudovite ume

V Sloveniji je program Brainobrain prisoten že od leta 2014 in bo drugo leto praznoval 10. obletnico obstoja pri nas. S 16 centri po vsej Sloveniji, ki jih več kot 100 otrok obiskuje enkrat tedensko, spodbujajo razvoj leve in desne polovice možganov. Enkrat na dve leti pa
se mladi brainobrainovci snidejo na Festivalu veščin – Brainobrainfestu in se pomerijo med seboj in predvsem sami s seboj.

Na voljo imajo tri minute, da rešijo čim več računov s pomočjo abaka in vizualizacije

Ob tekmovanju bodo lahko otroci letos aktivni tudi v različnih delavnicah. Otrokom se bo pridružil priljubljen slovenski igralec, Youtuber, voditelj TV oddaje Krompir, državni prvak v pomnjenju, rekorder v recitiranju decimalk števila π, Nik Škrlec.

Dolgoletna raziskovanja razvoja človekovih možganov so pokazala, da je med obdobjem oblikovanja mentalnega razvoja (4.–14. leta) izjemno pomembno, da se izvaja miselna gimnastika za boljši razvoj možganske kapacitete in s tem enakomeren razvoj leve in desne možganske polovice.

Metoda Brainobrain je prejela prestižno nagrado “Best Kids Education Brand Award” za leto 2017. So tudi aktualni nosilci kar dveh Guinnessovih rekordov – “The largest Mental Arithmetic lesson in the World” in “The largest Abacus lesson in the World” .

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.