05:22, pon, 2. Sep

Na celjskem sodišču tokrat le nadaljevanje sojenja z smrt dečka?





Na celjskem sodišču naj bi se v danes z zaslišanjem prič le nadaljevalo sojenje materi še ne dveletnega dečka, ki je lani umrl v razgretem vozilu v Svetem Lovrencu pri Preboldu, in njenemu partnerju.

Zadnji poskus tik pred sodnimi počitnicami je bil neuspešen, potem ko pravosodni policisti zaradi kadrovske stiske obtoženega moškega niso privedli, zaradi česar je sodnica Maja Manček Šporin takrat javno protestirala.

Kot je ob začetku naroka ugotovila predsednica petčlanskega senata, pogoji za izvedbo naroka niso izpolnjeni, saj so jih iz celjskega pripora obvestili, da zaradi kadrovskih težav in pomanjkanja pravosodnih policistov niso zmožni zagotoviti prisotnosti obtoženega na obravnavi. Ob tem so sodišče seznanili z možnostjo izvedbe naroka s pomočjo videokonference.

Sodnica Manček Šporin je po pooblastilu predsednice celjskega sodišča Petre Giacomelli izkoristila prisotnost medijev na enem trenutno najbolj odmevnih sojenj ter prebrala izjavo, s katero je izrazila nezadovoljstvo nad aktualnimi razmerami.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.