06:38, pet, 19. Apr

Na četrti dirki državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu najhitrejša Štern in Logar





Četrta dirka državnega prvenstva Slovenije v cestno hitrostnem motociklizmu v razredih superbike in supersport 600 je potekala v nedeljo, 7. avgusta 2022, na dirkališču Slovakia Ring.

Nepopustljivost poplačana z zmago

Albin Štern (Društvo 2nRace) je postavil najhitrejši kvalifikacijski čas razreda superbike, a ni uspel izkoristiti najboljšega štartnega položaja. To so dobro izkoristili Aleš Senekovič (ST Lendava), Matic Berzin (Društvo 2nRace) in Aleš Brzin (AMD Trebnje). Slednji je na dirki povedel, poznej pa malce popustil, kar je bila posledica nekaj dežnih kapljic. Po dveh krogih je vodstvo prevzel Berzin, Brzina pa sta na polovici dirke prehitela še Senekovič in Štern. V drugi polovici dirke je Štern izboljšal tempo ter se mimo Senekoviča prebil na drugo mesto, v predzadnjem krogu pa prehitel še Berzina in se tretjič zapored povzpel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Tako je še povečal vodstvo v skupnem seštevku državnega prvenstva.

Štern pravi, da sta se mu obrestovali nepopustljivost in dobra fizična pripravljenost

“V prvem delu dirke enostavno nisem ujel pravega tempa in nisem si mislil, da se bom uspel potegovati za zmago. A obrestovala sta se mi nepopustljivost in dobra fizična pripravljenost, tako da sem pred koncem dirke uspel tekmece dohiteti ter jih tudi prehiteti,” je po dirki povedal zadovoljni Štern. Na oder za zmagovalce sta se uvrstila še Berzin, za Šternom je zaostal sekunde in tri desetinke, ter Senekovič, ki je za prvouvrščenim zaostal tri sekunde in desetinko.

Matic Berzin. VIR: AMZS

Na polno do konca

V razredu supersport 600 je z najboljšega štartnega položaja dirko pričel Domen Lipnik (Društvo 2nRace), ki je dirko tudi povedel. Po dveh krogih ga je prehitel Enej Logar (AMD Domžale) in sledil je tesen boj za vodilno pozicijo, med katerim je večkrat prišlo do spremembe v vodstvu. Tri kroge pred koncem sta bila oba v enem izmed levih zavojem malce predolga, Lipnik, ki je takrat vozil tesno za Logarjem, pa je tudi padel. Logar je imel potem prosto pot do prve zmage v letošnji sezoni, s čimer je povečal tudi vodstvo v skupnem seštevku prvenstva. “Tokrat sem malce slabše štartal, a uspel zadržati stik z vodilno skupino. Ko sem enkrat prehitel Domna, sva se res lepo borila, vozila tudi zelo hitro, saj sva oba dosegla svoj osebni rekord kroga na tej stezi. Do konca dirke niti nisem opazil, da ga ni več za menoj, tako da sem vse do cilja pritiskal na polno,” je po prihodu v cilj dogajanje na progi ocenil Logar.

Enej Logar. VIR: AMZS

Lipnik je sicer z dirko uspel nadaljevati, a je ob pobiranju motorja izgubil precej časa in v cilj pripeljal osmi. Na drugo mesto se je uvrstil Grega Žust (Društvo 2nRace), ki se je na drugo mesto prebil tudi v razvrstitvi letošnjega prvenstva. Premierno pa je zmagovalnem odru stal David Vodišek (Društvo 2nRace), ki je osvojil tretje mesto.

S potekom preizkušnje za točke državnega prvenstva je bil zadovoljen tudi organizator

“Videli smo tesne boje za najvišja mesta, veliko prehitevanj, dirka pa je minila brez poškodb med vozniki. Pa še vreme je zdržalo, četudi je padlo nekaj dežnih kapljic. Le kaj več bi si lahko še želeli,” je nasmejan in vidno zadovoljen z izvedbo četrte preizkušnje državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu pripovedoval direktor dirke Matija Zaletelj, sicer tudi predstavnik prireditelja, Društva 2nRace.

Peta od skupno šestih načrtovanih dirk državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu v letu 2022 bo v nedeljo 4. septembra. Odvijala se bo na dirkališču Brno na Češkem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.