Na Destrniku že imajo pripravljena kolesa za novo rekreacijsko pot

S projektom rekreacijske poti želijo na Destrniku urediti pot, ki temelji na analizi potreb in zahtev v družbi. Te so pokazale, da je treba v čim večji meri spodbujati gibanje pri vseh generacijah. In medtem ko urejajo rekreacijsko pot, po kateri bo možno tudi kolesariti, so na Občini Destrnik poskrbeli tudi za skorajšnjo izposojo koles – tako za posameznike kot tudi za družine. Kolesa so že prispela, zdaj čakajo še na dokončanje del in odprtje rekreacijske poti.

Na Destrniku so že dobili kolesa za izposojo po novi rekreacijski poti.

Izbrali smo pot, ki bo dostopna čim večjemu število ljudi tako za peš hojo kot tudi za vožnjo s kolesi in jo bo v naslednjih letih možno nadgrajevati in povezovati z drugimi potmi, so zapisali na Občini Destrnik. Z ureditvijo rekreacijske poti bodo namreč spodbujali občane občine Destrnik, otroke, šolarje, mlade do 30 let, socialno ogrožene brez sredstev, upokojence, invalide in vse druge, tudi turiste za aktivno preživljanje prostega časa.

Krožna pot, delno asfaltirana, ponekod novi makadam

Izhodiščna oziroma končna točka rekreacijske poti bo v samem centru občine, kjer dnevno migrira veliko oseb. Celotna dolžina poti v eno smer znaša približno 4.557 metrov, vse od vrtca do kmetije Davida Lovreca v Jiršovcih. Del poti že urejajo ali pa so jo že uredili, naredili tudi odvodnjavanje in na novo gramozirali, kajti le tako pripravljeno pot bodo lahko uporabljali tudi kolesarji in invalidi na vozičku. Večji del poti je sicer kategorizirana javna pot in je v lasti Občine Destrnik. Del poti pa teče po zemljiščih, ki so v zasebni lasti. Pot bo speljana tudi mimo Parka prostoživečih živali naslovu v Vintarovcih, pri Davidu Lovrecu na njegovi turistični kmetiji pa bo poskrbljeno za izposojo koles, kakor tudi za prenočitev, za dobro hrano in pijačo ali pa za vedene oglede po kmetiji in širši okolici.

Rekreacijska pot bo tekla mimo Parka prostoživečih živali.

Pot bo označena z lesenimi kažipoti

Celotna trasa poti bo označena z lesenimi kažipoti in zato ne bo dodatno bremenila okolja. Poleg ureditve rekreacijske poti bodo skupaj s partnerji v sklopu projekta nabavili in postavili: lesene kažipote, kolesa, kolesarsko opremo, nadstrešek za kolesa, plezalno motorično napravo za otroke, turistično zloženko, električna kolesa, urbano opremo, leseni nadstrešek za kolesa, stojala za kolesa in izvedli medgeneracijske športne igre s predstavitvijo zloženke.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV