03:09, sre, 26. Jun

Na dobrodelni dražbi dres Luke Dončića s podpisom





V organizaciji Leo kluba Slovenska Bistrica bo med 17. in 21. junijem potekala dobrodelna dražba dresa našega košarkarskega zvezdnika Luke Dončića z originalnim podpisom. V Leo klubu – ta je v preteklosti že organiziral podobne dražbe – si želijo letošnjo dvigniti na še višjo raven in zbrati čim več sredstev za pomoč mladim talentom.

Luka Dončić, ki s svojo ekipo Dallas Mavericks prav te dni igra finale lige NBA, je zagotovo eden največjih ambasadorjev slovenskega športa. Vendar pa Luka ni samo vrhunski športnik, temveč tudi velikodušna oseba, ki z veseljem pomaga drugim.

Celoten izkupiček dražbe bo namenil mladim športnikom

V tem duhu bo tudi Leo klub Slovenska Bistrica celoten izkupiček dražbe namenil mladim športnikom, ki so šele na začetku svoje kariere, tako kot je bil nekoč Luka. Z zbranimi sredstvi bodo namreč pokrili letne vadnine in omogočili nakup opreme za treninge tistim, ki prihajajo iz socialno šibkejšega okolja.

Dražba se bo odvijala na spletni strani dobrodelnadrazba.si, kjer so zbrane vse informacije o njej. Pričela se bo v ponedeljek ob 8. uri in zaključila v petek ob 20. uri; izklicna cena za legendarni dres slovenske košarkarske reprezentance s številko 77 bo 500 evrov, dražitelji pa jo bodo lahko dvigovali za 50 evrov.

Leo klub Slovenska Bistrica je bil ustanovljen leta 2012 in danes šteje 11 članov

Leo klubi sodijo pod okrilje največje dobrodelne, prostovoljne, nepolitične in nereligiozne organizacije Lions Clubs International ter združujejo mlade med 16. in 30. letom starosti, ki na različne načine pomagajo ljudem, najbolj potrebnim pomoči. Leo klub Slovenska Bistrica je bil ustanovljen leta 2012 in danes šteje 11 članov. Ti si s svojim delovanjem prizadevajo za pomoč in izboljšanje kakovosti življenja predvsem v lokalnem okolju.

»V letu 2021 smo uspešno izvedli dražbo dresa Tadeja Pogačarja, tokrat pa nam je dres poklonil Luka Dončić. Cilj letošnje dražbe je podpreti mlade športnike, ki so šele na začetku svoje poti in potrebujejo finančno pomoč za uresničitev svojih sanj. Naš cilj je podpreti vsaj deset nadobudnih talentov in jim omogočiti, da se razvijajo v vrhunske športnike, ki bodo nekoč morda dosegli uspehe, podobne Lukovim,« je o pomenu dražbe izpostavil predsednik Leo kluba Slovenska Bistrica Anej Dukarić.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.