19:13, čet, 25. Apr

Na glas: o izgorelosti, preventivi, prepoznavanju in zdravljenju





Ste se že morali soočiti z izgorelostjo na delovnem mestu, v odnosih oziroma v življenju? V oddaji Na glas smo govorili o tej pereči bolezni sodobnega časa.

Kako sta doživljali svojo izgorelost, sta nam predstavili gostji oddaje Na glas Saša Gerčar in Nina Skok, prav tako tudi kako sta si pomagali in dobili pomoč. Vodja Centra za krepitev zdravja Maribor Patricija Lunežnik pa je predstavila znake izgorelosti, preventivne programe centra in kako izgorelost zdravimo.

Gostji Saša Gerčar in Nina Skok imata različne izkušnje na različnih delovnih mestih, prav tako tudi različni življenjski zgodbi. Skupno pa jima je, da sta zaradi obilice dela, odnosov na delovnem mestu in svojem delovanju prišli do tiste točke, ko sta si morali priznati, da je način dela, predvsem pa stres vplival nanju do te mere, da sta izgoreli ali pregoreli. Prav izgorelost lahko močno vpliva tudi na odnose v službi, v družini in skupnosti. Povedali sta, kako se je to odvijalo pri njima, kako sta našli nove delovne izzive, ustvarjalnosti in se izkopali iz primeža izgorelosti.

Kaj to dejansko pomeni in kako ločimo izgorelost, izmučenost, dolgotrajno utrujenost med sabo, smo govorili tako z njima kot tudi s Patricijo Lunežnik. Ta je povedala še, kako in kje si poiskati pomoč, kdaj je pravzaprav dobro to storiti in kako premagati izgorelost, da človek postane spet ustvarjalen in poln moči, je razložila in predstavila primere.

V oddaji Na glas si lahko ogledate celoten pogovor s tremi odličnimi gostjami:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.