15:08, ned, 30. Jun

Na hodniku urgence naj bi 91-letna ženska čakala 37 ur





91-letna ženska naj bi po 37 urah čakanja na zasilni postelji na hodniku urgence v UKC Ljubljana prišla le do opazovalnice, poročalo Novice Svet 24.

Hči omenjene 91-letne ženske, njene podatke pri Novicah svet 24 hranijo v uredništvu, je na družbenih omrežjih delila svojo stisko, ko je njena mama s precejšnjimi zdravstvenimi težavami po 37 urah čakanja še vedno na urgenci je zapisala in navedla, da so jo le s hodnika umaknili v tako imenovano opazovalnico, kjer že ves ta čas leži s istih oblačilih, priklopljena na infuzijo in kisik.

“Enostavno sem brez besed, po celi Sloveniji so bojda zanjo iskali posteljo, pa ni nikjer možno dobiti prostora. Saj bi jo po vseh teh urah mučenja vzela nazaj k sebi domov, samo doma nimam na voljo priklopa na kisik,” je žalostno povedala hči.

Več ur jo je po bolnišnici iskala

Po njenih besedah se je začelo že z maminim prihodom na urgenco, kamor so jo pripeljali z reševalnim vozilom. Ko je hčerka prišla pol ure za njo, mame naj ne bi nikjer našli, navajajo Novice svet 24, ker še zapišejo, da so jo pošiljali na oddelek, kjer niso nič vedeli, iskala jo je na hodnikih urgence in potem končno našla. “Kakšno organizacijo imajo, saj to je noro. Pet ur sem jo najprej iskala po bolnišnici, da me je na koncu sama poklicala in povedala, kje je. Mame je sicer bolna, dementna pa ni,” še za omenjen medij pravi hči.

Priprli so ji cevko za infuzijo

Ko je potem po 12 urah, z njo je bil na hodniku vedno nekdo od domačih, le prišla do prve obravnave, je v sobi za preglede bila več kot eno uro, navaja hči: “Tako se nabira minuta za minuto, na koncu pa to postanejo ure in dnevi čakanja. Ni ljudi, ki bi skrbeli, kar pa jih je, so slabo organizirani. Saj ne rečem, delajo kolikor lahko, ampak ta celoten sistem se je sesul.” Hči še doda, da jo kot nekdanjo delavko v zdravstvu žalosti in jezi odnos in organizacija dela: “Ko so mamo vmes premikali po hodniku, so ji priprli cevko za infuzijo. Šele čez čas sem opazila, da ji infuzija ne teže, nekaj časa še vljudno prosim, potem pa ti poči film. Šele ko sem odločno opozorila, da ji infuzija ne teče, se je nekdo premaknil, pred tem na lepe prošnje ni bilo odziva.” Več tukaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.