14:29, tor, 16. Jul

Na Hrvaškem v mesu iz Slovenije odkrili salmonelo





Na Hrvaškem so v piščančjih perutničkah, ki so jih uvozili iz Slovenije, ugotovili prisotnost salmonele, je v ponedeljek objavil evropski sistem za hitro obveščanje za živila in krmo (RASFF). V Perutnini Ptuj so za spletni portal N1 Slovenija potrdili, da je šlo za njihovo meso, ki pa ni bilo naprodaj na slovenskih trgovskih policah.

Kot izhaja iz ponedeljkove objave na spletni strani RASFF, je šlo za piščančja Texas krilca, analizo mesa pa je opravil proizvajalec sam. Opozorili so tudi, da prisotnost salmonele v piščančjem mesu predstavlja resno zdravstveno tveganje.

Hrvaški portal Danica.hr je v ponedeljek poročal, da so meso analizirali takoj po prihodu na Hrvaško in preden je pristal na trgovskih policah. Dodatni ukrepi zato niso bili potrebni.

V Perutnini Ptuj so informacijo, da gre za njihovo meso, potrdili za portal N1 Slovenija. Pojasnili so tudi, da serije tega mesa ni bilo na slovenskih trgovskih policah, če pa bi bil, bi ga avtomatsko umaknili.

Po neuradnih informacijah, ki jih navaja N1 Slovenija, je s primerom seznanjena tudi slovenska uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki pa o tem še zbira celovite informacije.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.