15:23, tor, 10. Sep

Na Kitajskem zaradi širjenja okužb zaprli tretje mesto





Kitajske oblasti so za mesto Heihe, v katerem živi 1,6 milijona ljudi, odredile zaprtje javnega življenja, s čimer želijo zajeziti porast števila lokalnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Kitajska je tako stroge zajezitvene ukrepe uvedla že v tretjem mestu v državi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prebivalci mesta Heihe v severni provinci Heilongjiang morajo ostati doma. Stanovanje lahko zapustijo le, če morajo po nujnih nakupih ali potrebujejo zdravstveno oskrbo. V mestu so pristojne oblasti prav tako začele z množičnim testiranjem prebivalcev. Državni mediji poročajo, da so oblasti ustavile avtobusne in taksi prevoze, vozila pa ne smejo zapustiti mesta.

Zaprtje javnega življenja

Na Kitajskem se z izbruhi novega koronavirusa trenutno spopadajo v 11 provincah. Kitajske oblasti so v torek odredile zaprtje javnega življenja za mesto Lanzhou s štirimi milijoni prebivalcev, pred tem pa so karanteno odredile tudi za več deset tisoč ljudi območja mesta Ejin na severu države.

Zaprtih je tudi več stanovanjskih sosesk v prestolnici Peking, kjer so v zadnjem dnevu potrdili nove primere okužbe. Tam so omejili dostop do turističnih znamenitosti, ljudem pa svetovali, naj ne zapuščajo mesta, če to ni nujno potrebno.

V primerjavi z drugimi državami zelo nizko število okužb

Na Kitajskem so v zadnjem dnevu potrdili 23 lokalnih primerov okužbe. V primerjavi z drugimi državami gre sicer za zelo nizko število, vendar so državne oblasti odločene, da bodo zadnji izbruh bolezni omejile še pred začetkom zimskih olimpijskih iger. Te bodo v kitajski prestolnici potekale med 4. in 20. februarjem prihodnje leto.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.