08:31, čet, 25. Apr

Na Koroškem pet prejemnikov priznanj civilne zaščite





Tudi v tem letu so ob svetovnem dnevu civilne zaščite podeljena priznanja posameznikom in organizacijam, ki so se izkazali pri varovanju človeških življenj in lastnine ob naravnih in drugih nesrečah. V Koroški regiji imajo pet prejemnikov teh priznanj.

Pripadniki civilne zaščite. Vir: Facebook Uprava RS za zaščito in reševanje

Prejemniki bronastega znaka civilne zaščite so Srečko Geč, Aljoša Krivec in Alenka Primožič. Prejemnik srebrnega znaka civilne zaščite je Branko Kaker. Prejemnik plakete civilne zaščite pa je Bogdan Ladnik, ki je plaketo dobil včeraj na obrambnem ministrstvu. Zaradi epidemije na Koroškem letos niso organizirali osrednje regijske prireditve ob 1. marcu, ampak bodo priznanja predana predlagateljem, ki bodo poskrbeli za vročitev predlaganim.

Naj ob tem še spomnimo. Leta 1992 je Vlada Republike Slovenije 1. marec razglasila za dan civilne zaščite po vzoru drugih držav. Ta dan naj bi opominjal ljudi, kakšno vlogo ima civilna zaščita, kako življenjsko pomembna je pri spopadanju z vsemi vrstami nesreč in katastrof ter kako pomembni sta mednarodna pomoč in solidarnost tudi na tem področju. Ob tem dnevu se zahvalimo vsem, ki so prispevali pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti na nesreče, pri izvajanju zaščite in reševanja in pomoči ter pri odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč. Seveda to ni le dan civilne zaščite v ožjem pomenu besede, temveč dan vseh, ki sodelujejo na področju zaščite in reševanja (posamezniki, prostovoljne enote, službe, zavodi in gospodarske družbe, občine, policija, Slovenska vojska itd.), so zapisali na Upravi RS za zaščito in reševanje, Izpostavi Slovenj Gradec.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.