13:57, pet, 29. Mar

Na kritičnem odseku ceste vozil prehitro in pod vplivom alkohola





Policisti ponovno opozarjajo na izstopajoče kršitve v prometu. Včeraj ponoči so namreč ptujski policisti ujeli kršitelja med prehitro vožnjo na glavni cesti med Slovensko Bistrico in Hajdino, ta je vozil tudi pod vplivom alkohola. Predpisani sankciji sta globi v skupni vrednosti 1.450 evrov in skupno kar 21 kazenskih točk.

Policista Policijske postaje Ptuj sta v sredo, 5. 2. 2020, tik pred polnočjo na “kritičnem odseku” glavne ceste med Slovensko Bistrico in Hajdino, izven naselja Šikole, v križišču za regionalno cesto proti Račam, z ročnim laserskim merilnikom hitrosti izmerila hitrost vožnje 35-letnemu vozniku Opla Insignie iz okolice Slovenske Bistrice. Ta je na delu ceste, tik pred križiščem, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 70 km/h, vozil s hitrostjo 110 km/h. Zaradi prekoračitve največje dovoljene hitrosti sta policista voznika ustavila, ob tem pa tudi ugotovila, da je voznik vozilo vozil pod vplivom alkohola. Elektronski indikator alkohola je namreč pokazal, da je imel v organizmu 0,80 mg alkohola.

radar-policija-slovenija_i620x350

Policista sta vozniku začasno odvzela vozniško dovoljenje in mu prepovedala nadaljnjo vožnjo. Zoper njega sta napisala obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. Predpisani sankciji za taka prekrška sta globa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk za vožnjo pod vplivom alkohola ter 250 evrov globe in 3 kazenske točke za prekoračeno hitrost.

Policisti tako ponovno opozarjajo, da sta hitrost in vožnja pod vplivom alkohola še vedno eden izmed glavnih dejavnikov tveganja za nastanek prometnih nesreč, predvsem tistih z najhujšimi posledicami: “Policisti znova in znova opozarjamo, da na “kritičnem odseku” glavne ceste G1-2 med Slovensko Bistrico in Hajdino izvajamo poostrene nadzore, pa kljub temu še zmeraj, vse prevečkrat poročamo o voznikih, ki znatno prekoračujejo največjo dovoljeno hitrost vožnje in tudi o takšnih voznikih, ki vozijo vozila pod vplivom alkohola. Policisti bomo zoper vse takšne kršitelje dosledno ukrepali, svoje nadzorstvene aktivnosti v cestnem prometu pa smo in bomo v tem času, ko se v spodnjem Podravju izvajajo pustne prireditve, še dodatno poostrili na vseh cestah in ne zgolj na cestah kritičnih odsekov.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.