18:02, čet, 28. Mar

Na Lent z brezplačnim avtobusom





V času Festivala Lent po 9. uri zvečer brezplačne vožnje z mestnim avtobusom. V mesecu avgustu bodo brezplačno lahko uporabljali avtobuse tudi dijaki, ki bodo kupili julijsko mesečno vozovnico, za udeležence Mednarodnega srečanja splavarjev bo brezplačna »šestka«

NKBM_Lent_55Mesto Maribor je že prevzel poletni vrvež dogajanja, ki ga bo danes dopolnila še otvoritev Festivala Lent, kateremu sledijo nekateri spremljevalni dogodki. Da bi prebivalcem mesta Maribor in obiskovalcem mesta omogočili bolj brezskrbno potovanje, je vodstvo MO Maribor podalo soglasja, s katerimi je omogočena brezplačna vožnja z mestnimi avtobusi. Na predlog Narodnega doma Maribor je bilo odobreno, da bo v času trajanja festivala, od 23. junija do 1. julija, brezplačna vožnja na vseh avtobusih mestnega linijskega prometa po 21. uri (pogoj za brezplačno vožnjo ni karta za Festival Lent – Lenta, temveč to velja za vse).

 

Prav tako bo v sklopu posebnega promocijskega dogodka Mednarodno srečanje splavarjev, ki poteka med 22. 6. in 25. 6., brezplačna vožnja na avtobusni liniji številka 6 »Vzpenjača«, vendar so do nje upravičeni samo tisti uporabniki, ki se pri vozniku avtobusa izkažejo s posebno akreditacijo organizatorja dogodka – Turističnega društva Maribor. V mesecu avgustu pa bodo lahko dijaki uporabljali še mesečno šolsko vozovnico, ki jo bodo kupili v mesecu juliju 2017.

novi avtobusi

»V javnem podjetju Marprom želimo v okviru zmožnosti pomagati pri izvedbi nekaterih tradicionalnih dogodkov, ki popestrijo poletni utrip v našem mestu in so namenjeni širši množici obiskovalcev. Tako v času Festivala Lent 2017 omogočamo brezplačne vožnje z avtobusi na vseh linijah po 21. uri. Udeležencem Mednarodnega splavarskega srečanja pa smo zagotovili brezplačne prevoze na liniji številka 6. Eden od naših ciljev je tudi, da mestni potniški promet čim bolj približamo mladim. Zato bodo šolarji, ki bodo julija kupili mesečne šolske vozovnice, z njimi lahko brezplačno uporabljali vse mestne avtobuse še v avgustu,« je povedal direktor Marproma Bernard Majhenič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.