01:36, sob, 10. Avg

Na Lentu spet mednarodna tekma osmercev





Maribor bo prihodnji teden v torek od 14. ure naprej gostil mednarodno veslaško regato študentskih osmercev. Na pobudo Univerze v Mariboru, ki bo regato pripravila v sodelovanju s Študentskim veslaškim društvom in Brodarskim društvom Sidro, bodo na Lentu sodelovali tudi številni čolni s Hrvaške.

Univerza v Mariboru je že lani ob 40. obletnici ustanovitve pričela s projektom Drava povezuje, tega pa nadaljuje tudi letos. Gre za revitalizacijo reke in Mariborskega jezera, glavni namen projekta pa je obuditi in oživiti dogajanje na in ob reki.

Na univerzi si želijo obuditi tudi športno življenje na reki, zato so letos znova pripravili regato študentskih osmercev in povabili sodelujoče iz regije. Žal Univerzi v Ljubljani ni uspelo sestaviti posadke, ki bi bila po vzoru slovitih dvobojev Oxford – Cambridge konkurenčna domači posadki, prav tako pa čolna ne bo pripeljala Univerza na Primorskem, so se pa vabilu odzvali predstavniki zagrebškega Sveučilišta.

Veslanje po Dravi; FOTO: maribor-pohorje.si
Veslanje po Dravi; FOTO: maribor-pohorje.si

Univerza v Zagrebu bo tako v Maribor pripeljala kar pet posadk z različnih fakultet, saj ima študentsko veslanje na Hrvaškem dolgoletno tradicijo, tako da se na progi od Studenške brvi pa do Benetk oziroma cilja pri Vodnem stolpu na mariborskem Lentu v torek obetajo zanimivi boji. Sistem tekmovanja na izpadanje oziroma na tekme vsak z vsakim napoveduje, da se bosta v torek ob 17. uri v finalu pomerila najboljša čolna na regati.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.