09:20, sob, 20. Apr

Na madžarsko-avstrijski meji streli ob poskusu tihotapljenja ljudi





Madžarski policisti so v četrtek na madžarsko-avstrijski meji blizu obmejne vasi Harka streljali na vozilo, s katerim so domnevno tihotapili begunce. Kot je sporočila policija, je manjši tovornjak na prehodu z veliko hitrostjo peljal proti policistom, ki so zaradi tega vozilo želeli ustaviti, poročajo tuje tiskovne agencije.

Madžarski policisti so streljali na vozilo, da bi se to ustavilo. Voznik je sprva vozilo poskušal preusmeriti proti Avstriji, nato pa se je po sto metrih ustavil, ker vozilo ni bilo več vozno. Voznik je pobegnil, 30 beguncev so prijeli, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Policijska kontrola prometa je pred dogajanjem na meji obvestila, da so v bližini madžarsko-avstrijske meje v avtomobilu z litovsko registrsko tablico preverjali potnike, pri čemer se je pojavil sum, da gre za predhodnico ob poskusu tihotapljenja. O tem so obvestili bližnjo policijsko enoto, ki je nato odkrila manjši tovornjak.

Niso ga zaustavili niti streli

Voznik je zaradi tega z veliko hitrostjo zapeljal proti mejnemu prehodu. Sprva ga niso zaustavili niti streli, nato se je vozil le ustavilo na avstrijski strani. V bližini so nato odkrili 30 beguncev, za katere se še ne ve, od kod prihajajo. Vsi so vložili prošnjo za azil in jih bodo kot priče dogajanja na meji tudi zaslišali. Preiskavo skupaj vodijo avstrijski in madžarski policisti, še poroča APA.

Po nekaterih tujih medijih naj bi avstrijska policija voznika manjšega tovornjaka, državljana Egipta, prijela, vendar avstrijski viri tega ne navajajo.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.