14:07, pet, 19. Apr

Na Mariborskem otoku ex Jadranske igre





To nedeljo, 13. avgusta se bodo na Mariborskem otoku odvile ex Jadranske igre- City Games.

“Po mesecu in pol potovanja po državah bivše Jugoslavije se City Games karavana seli v Slovenijo. Hrvaška, Črna Gora, Srbija in BiH so že dobile letošnje prvake in napočil je čas, da najdemo tudi slovenskega,” pravijo organizatorji.

ex jadranske igre

Popularne poletne igre bodo tako organizirane na treh lokacijah – v Mariboru, 13. 8., Ajdovščini, 15. 8. in Kopru 16. 8., kjer bodo ekipe tekmovale na challengerjih. Najboljše izmed njih se bodo uvrstile v slovenski finale, ki bo v Kranju, 18. avgusta. Slovenski zmagovalec bo Slovenijo zastopal v mednarodnem delu tekmovanja od 25. – 27. avgusta v Biogradu na Moru.

“Spomin na sijajne nastope mariborske ekipe v preteklih letih je še vedno svež, zato ne dvomimo, da nas odlično tekmovanje čaka tudi to nedeljo. Pozivamo vse, da pridete in bodrite svoje favorite za uvrstitev v veliko slovensko finale,” je povedal avtor projekta Miroslav Krzyk, katerega agencija Adria events organizira igre v sodelovanju s Kooperativo Konjice in Mestno občino Maribor. Dogodek se bo začel ob 19:30 na kopališču Mariborski otok.

Na tekmovanju, ki ga mnogi zagotovo poznajo še pod imenom Jadranske igre, sodelujejo ekipe po 8 članov. Ekipe tekmujejo v moderni verziji tradicionalnih iger, med katerimi so vodna košarka, leteči vaterpolo, vodna alka in dirka oslov. Vabimo vas, da se pridružite našemu razigranemu poletnemu spektaklu in uživate v zabavi in druženju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.