13:02, čet, 25. Apr

Na Mariborskem Pohorju okoli 2000 več potnikov kot lani





Pohorje je letošnje poletje beležilo novo rast števila obiskovalcev, in to tako na mariborskem delu kot na Rogli. Mariborsko javno podjetje Marprom je na Mariborsko Pohorje prepeljal okoli 2000 več potnikov kot v enakem času leto prej, tudi po zaslugi Bike parka, Unitur pa je na Rogli in v Termah Zreče ustvaril skoraj 14 odstotkov več nočitev.

gondolaPohorska vzpenjača je od 1. aprila, ko se je končala zimska sezona, do začetka septembra prepeljala 83.800 potnikov, kar je dobrih 2000 več kot lani v tem času. Kot pravijo v Marpromu, so takšne številke tudi posledica dobrega obiska v Bike parku, ki je vrata odprl že 8. marca. Od takrat so prodali že več kot 6800 različnih vozovnic, vključno z vozovnicami za evropski in svetovni pokal v gorskem kolesarstvu, kar je približno 40 odstotkov več kot v primerljivem obdobju lani.

Kolesarski park na Pohorju, kjer so imeli poleti precej dela z odpravljanjem posledic močnih nalivov, bo ostal odprt, dokler bodo vremenske razmere to dopuščale. Od ponedeljka bo v njem veljal jesenski odpiralni čas od 9. do 18. ure, tudi v tem obdobju, ko nekateri podobni parki v tujih višje ležečih gorskih centrih že zapirajo vrata, pa pričakujejo dober obisk. Večina obiskovalcev prihaja iz tujine, zlasti iz Avstrije in ostalih sosednjih držav.

Oktobra bodo na gondoli opravili še preostala redna letna vzdrževalna dela, zato ob ponedeljkih, torkih in sredah ne bo obratovala, razen zadnji teden, ko bo remont predvidoma že končan. V pripravah na zimsko sezono so poleti končali že lani začeto posodobitev sistema zasneževanja, pred začetkom zime pa opravljajo preostala potrebna dela na smučarskih terenih in žičniških napravah, saj si s sezono želijo uradno začeti najpozneje sredi decembra.
Dobre rezultate v turizmu letos beležita tako Maribor kot celotna turistična destinacija skupaj s Pohorjem. V prvem polletju so po podatkih Zavoda za turizem Maribor Pohorje v mestu beležili za desetino več nočitev, na celotni destinaciji pa je bilo gostov za 17 odstotkov več.

Po besedah direktorice zavoda Doris Urbančič Windisch so v obeh poletnih mesecih po prvih podatkih hotelirji beležili manjši upad števila gostov, med enim in tremi odstotki v primerjavi z lani, kar pripisujejo tudi padcu obiska na Hrvaškem, saj so za Maribor pomembni tudi tranzitni gostje, ki se ustavijo na poti proti morju.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.