22:11, čet, 25. Apr

Na mariborski srednji šoli delavnica peke božičnih piškotov





Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor (SŠGT Maribor) pripravlja to soboto, 10. decembra, med 9. in 12. uro delavnico za vse, ki se želijo naučiti peke božičnih piškotov.

“Zavedamo se našega poslanstva v mestu, ki vključuje tudi približevanje kulinarike vsem, ki jih to področje zanima. Zato občasno s pomočjo dijakov in učiteljev pripravimo tematske delavnice – ker smo v predprazničnem obdobju, bomo tokrat pekli božično pecivo,” je pojasnil ravnatelj SŠGT Maribor Dušan Erjavec.

Potrebna je prijava

Delavnica bo potekala v prostorih šole na Mladinski 14 a v Mariboru, udeleženci pa bodo zraven receptov, po katerih bodo pekli, s seboj odnesli tudi ustvarjene kekse, spomin na novo izkušnjo pa jim bo tudi predpasnik šole. Vsi, ki bi se želeli udeležiti triurne delavnice, se morajo prijaviti prek spletnega obrazca, ki je dostopen na spletni strani šole, pa tudi na facebook in instagram profilu SŠGT Maribor.

“Tokrat smo se odločili za simbolično prijavnino v višini 10 €, ki jih posameznik kot donacijo nameni skladu naše šole, ki je namenjen financiranju šolskih aktivnosti tistim dijakom, ki si določenih programov, kot so ekskurzije in podobno, ne morejo privoščit. Tako naredimo v prazničnem decembru kar dvojno dobro delo – naučimo se novih kulinaričnih spretnosti in pomagamo pri pridobivanju pomembnih izkušenj dijakom, ki obiskujejo našo šolo,” je pojasnil Dušan Erjavec in dodal, da na šoli v drugi polovici meseca načrtujejo še eno aktivnost, s katero bodo utrdili medgeneracijsko sodelovanje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.