00:22, sob, 20. Apr

Na mariborski univerzi razvili projekt Didakt.UM, ki bo v veliko pomoč učiteljem pri poučevanju





V okviru javnega razpisa »Vključevanje uporabe informacijsko – komunikacijske tehnologije v visokošolskem pedagoškem procesu« so na mariborski univerzi razvili projekt Didakt.UM, katerega namen je spodbuditi dvig kakovosti lastnega delovanja visokošolskih zavodov ter krepitev prenosa spretnosti in znanj na študente za hitrejši in vidnejši doprinos k uspehu gospodarstva in širše družbe.

Ena od udeleženk delavnic usposabljanja z zbirko orodij Didakt.UM na mariborski univerzi je tudi visokošolska profesorica, ki je pohvalila veliko podporo pri izvajanju didaktičnih dejavnosti.

Pri projektu gre za zbirko orodij, s katerimi si po potrebi in tako, kot želijo, visokošolski učitelji in drugi lahko pripravijo in izvedejo didaktične aktivnosti – torej modernizacija visokošolske didaktike s preudarno uporabo IKT in prehodom na digitalno izobraževanje.

Projekt Didakt.Um ima sicer za univerzo velik pomen.

Zasluge za projekt imajo strokovnjaki, ki so sodelovali pri projektu že od vsega začetka.

Preko projekta bodo pedagoški delavci lažje predajali naprej snovi in vsebine tudi v novem šolskem letu, ki ga zagotovo še vedno zaznamuje tudi epidemija, ki narekuje posodobitev učnih procesov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.