03:20, sob, 10. Avg

Na mednarodni regati UM zmaga domačinom





Na včerajšnji mednarodni veslaški regati študentskih osmercev, ki jo je na mariborskem Lentu priredila Univerza v Mariboru v sodelovanju s Študentskim veslaškim društvom in Brodarskim društvom Sidro, je znova zmagal čoln mariborske univerze. Na drugem in tretjem mestu sta pristala osmerca Univerze v Zagrebu.

Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed

Regata sodi v okvir projekta Drava povezuje, ki ga je Univerza v Mariboru zagnala lani ob 40. obletnici ustanovitve in je namenjen obuditvi dogajanja na in ob reki. To vključuje tudi športne aktivnosti, zato so letos znova pripravili regato študentskih osmercev in povabili sodelujoče iz regije.

Žal so se je iz Slovenije udeležili le domačini, ki so na koncu 22. regate na Lentu zabeležili 21. zmago. Priveslali so jo Blaž Velcl, Matevž Kaiser, Andrej Pavkovič, Janez Zupanc, Marko Novak, Marko Grace, Jernej Grace in Žiga Zarič na čelu s krmarko Dijano Brkljačić.

Univerza v Zagrebu je v Maribor pripeljala tri posadke z različnih fakultet. Osmerec medicinske fakultete je priveslal na drugo, osmerec filozofske fakultete pa na tretje mesto.

Žal Univerzi v Ljubljani ni uspelo sestaviti posadke, ki bi bila po vzoru slovitih dvobojev Oxford – Cambridge konkurenčna domači posadki, prav tako čolna ni pripeljala Univerza na Primorskem.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.