20:28, ned, 28. Jul

Na MRA odprli Coworking Maribor





V mariborski razvojni agenciji so danes odprli Coworking Maribor, namenjen podpiranju vseh, ki bi želeli uresničiti svoje poslovne ideje.

pocivalsek

Nove prostore Coworkinga Maribor so obiskali številni predstavniki lokalne in državne politike. Uradno so jih odprli trije govorniki: Božidar Pučnik, direktor mariborske razvojne agencije (MRA), minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter podžupanja Mestne občine Maribor Jelka Černivec. Pučnik je poudaril, da si želijo v coworking vključiti tako rekoč vse, ki bi radi uresničili svoje poslovne ideje. “Coworking Maribor je prostor sodelovanja, s katerim dokazujemo, da je v Mariboru moč najti dovolj entuziazma in zagnanosti za oblikovanje skupnosti, ki gradi na treh stebrih: iskanju in predstavljanju prodornih idej, mreženju ponudnikov storitev ter povezovanju podjetij.”

Minister Počivalšek je izrazil pričakovanje, da bodo v Coworkingu Maribor sledili načelom odprtosti, sodelovanja in medsebojnega učenja, pri čemer morajo biti v ospredju udeleženci.

Podžupanja MOM Černivčeva je med drugim poudarila, da bo coworking gotovo prinašal dodano vrednost mestu, a so zametki povezovanja in sodelovanja v mestu nastali leta 2012 v Tkalki. Za povezovanje verjame, da bo prinašalo merljive rezultate, nova delavna mesta, aktivnosti za ljudi, ki si želijo samostojne poti.

Coworking Maribor (v drugem nadstropju stavbe na Pobreški c. 20) je nastal v okviru Programa spodbujanja Konkurenčnosti Maribora s širšo okolico v obdobju 2013 – 2018. Država je za to namenila dobrih 670.000 evrov. S programom pa želijo v podjetniške procese vključevali občane in občanke Maribora, Ruš, Pesnice, Kungote, občine Hoče-Slivnica in Selnice ob Dravi.

Podrobnosti nocoj ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.