04:26, tor, 30. Jul

Na Nigradu še potekajo preiskave





Kriminalisti so danes v okviru preiskav, ki jih izvajajo na območju Policijske uprave Maribor, obiskali Mestno Občino Maribor, Mariborske Lekarne, Farmadent, Snago in Nigrad, kjer pa preiskava še poteka.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Do sedaj smo izvedeli, da statusa osumljenca nima nihče na občini Maribor, Snagi in Mariborskih Lekarnah, so pa organom pregona predali dokumente, katere so zahtevali, oziroma jih še pripravljajo. Dokumenti bi se naj nanašali na poslovanje s podjetjem Oranža. Med tem pa na NIGRADU še vedno poteka preiskava in še ni zaključena. Po besedah tiskovnega predstavnika Nigrada Dejana Pukšiča, naj prostosti ne bi odvzeli nobenemu od zaposlenih.

V podjetju Snaga so potrdili obisk kriminalistov in zanikali, da bi šlo za hišno preiskavo. “Na sedežu našega podjetja sta nas danes ob 8. uri obiskala kriminalista, ki sta opravila kratek razgovor z vodstvom podjetja in po 20 minutah podjetje tudi zapustila. Na podlagi Odredbe v kazensko-preiskovalni zadevi, na podlagi katere sta opravila obisk v našem podjetju, sta od nas zahtevala pripravo specificirane dokumentacije. Strokovne službe Snage dokumentacijo zbirajo, organom pregona pa jo bomo predali do konca delovnega dneva.”

Prav tako so na MOM prišli predstavniki kriminalistične policije z odredbo za preiskavo poslovnega prostora in odredbama za izročitev dokumentacije v zvezi z dvema zadevama. “Preiskava poslovnega prostora je vezana na poslovanje podjetja Oranža. V skladu z odredbo jim je bila omogočena izvedba preiskave, ki so jo opravili v dopoldanskih urah. V zvezi s preiskavo je bil opravljen zapisnik, kriminalisti so zasegli določeno dokumentacijo in predmete,” so zapisali v pisni izjavi. “Hkrati pa je bila s strani kriminalistične policije zahtevana tudi izročitev dokumentacija v zvezi z obnovo Trubarjeve ulice. Iz odredb je razvidno, da preiskava poteka v kazensko-preiskovalni zadevi zoper fizično osebo, ki ni zaposlena na Mestni občini Maribor in ni funkcionar MO Maribor. Prav tako iz odredbe ugotavljamo, da nihče od zaposlenih ali funkcionarjev ni osumljenec v predmetni zadevi in zato ni bil pridržan,” so še dodali na MOM.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.