04:27, pon, 29. Jul

Na območju PU Maribor dekle izgubilo življenje. Je bil kriv izziv na družabnih omrežjih?





V naše uredništvo se je v zadnjih dveh dneh obrnilo več bralcev, ki so govorili o tragediji, do katere naj bi prišlo na območju PU Maribor.

“Osnovnošolka je umrla med tem, ko naj bi sodelovala v izzivu na tik-toku,” nam je povedal vir, ki je želel ostati anonimen. A gre za nepreverjeno informacijo. Do dogodka naj bi prišlo v okolici Maribora.

Zadevo smo včeraj že preverili na PU Maribor, kjer konkretnih informacij ne želijo dati, saj gre za občutljivo tematiko.

“Na PU Maribor preverjamo okoliščine smrti otroka na območju PP Maribor I, o čemer smo bili obveščeni 21. februarja. Po doslej zbranih informacijah je tuja krivda za smrt otroka izključena, poudarjamo pa, da zaradi občutljivosti primera, zaščite otrok oziroma varovanja njihove integritete, več informacij ne moremo posredovati,” so nam pojasnili.

Neuradno naj bi policija preiskovala telefon pokojnega dekleta. V večernih urah pa smo v uredništvo ponovno prejeli zapis bralca, ki govori o isti tragediji. Povedal je, da je umrlo 13-letno dekle. Mrtvo naj bi jo v gozdu našel njen oče. Obstajajo številna namigovanja, da naj bi bil kriv izziv na TikToku, pred smrtjo naj bi deklica očetu še poslala sporočilo, da se odpravlja v gozd. Prav tako naj bi neuradno na eno izmed družabnih omrežjih objavila fotografijo gozda in torbice.

Tako še ni znano, ali je storila samomor ali je njena smrt posledica nevarnega izziva.

Ob hudih samomorilnih mislih včasih ljudje ne želijo drugim zaupati svoje stiske. Pogosteje ostajajo sami s svojo stisko.

SOS

Če čutiš hudo duševno stisko ali imaš samomorilne misli, poišči strokovno pomoč v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Lahko se obrneš na svojega osebnega zdravnika ali na eno od številk, namenjenim osebam v stiski.

Pomoč za mlade je na voljo tudi na spletni strani To sem jaz. Za odrasle so na voljo brezplačna svetovanja v Svetovalnicah MOČ, v zdravstvenih domovih so brezplačno na voljo delavnice Podpora pri spoprijemanju z depresijo.

Več informacij o tem, kako ukrepati in kje poiskati pomoč v stiski, je na voljo tudi v informativnih zloženkah projekta MOČ – Pomoč ljudem, znanje strokovnjakom.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.