03:16, pet, 19. Apr

Na oknih in vratih nekdanje mestne restavracije so odstranili več plasti starih plakatov





Na Koroški cesti 3 v Mariboru, kjer je nekoč bila restavracija, so dijaki Srednje lesarske in gozdarske šole Maribor odstranili plasti plakatov, s katerimi so bila polepljena okna in vrata stavbe. Pod okriljem Mestne občine Maribor so tako olepšali še eno stavbo na Koroški cesti, ki so jo sicer skupaj z Glavnim trgom pred kratkim obnovili.

Odstranjevanje plasti starih plakatov na stari mestni restavraciji. Vir: Facebook, Mestna občina Maribor

Mestna občina Maribor je objavila na svoji Facebook strani: “Ker v tako lep novi življenjski prostor, kot smo ga Mariborčani dobili na prenovljenih Glavnem trgu in delu Koroške ceste, sodijo tudi lepo urejene stavbe, smo se v minulem tednu lotili osvežitve zunanjosti objekta na Koroški cesti 3, nekdanje Mestne restavracije.” Zapisali so še, da so dela opravili dijaki Srednje lesarske in gozdarske šole Maribor – Lesar s srcem in hrbtenico. Odstranili pa so plasti plakatov, s katerimi so bila polepljena okna in vrata stavbe, in se približali njeni prvotni podobi. “Zdaj bomo lahko ocenili, kateri koraki so potrebni za celovito revitalizacijo stavbnega pohištva na tej zgodovinski stavbi,” so še dodali.

Sicer pa gre za za stavbo, katere pritlični del nepremičnine, gostinski obrat, je Mestna občina Maribor dobila v last letos, z menjalno pogodbo s prejšnjim lastnikom, Termami Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.