16:29, sre, 31. Jul

Na olimpijskih igrah za varnost športnikov in obiskovalcev iger skrbijo tudi slovenski policisti





Olimpijske igre so v polnem zamahu. Med tem ko se veselimo uspehov slovenskih športnikov, pa mimo soja medijskih luči za njihovo varnost skrbijo tudi slovenski policisti. V Pariz je bilo namreč napotenih sedem policistov, ki skupaj s francoskimi in številnimi policisti iz drugih držav skrbijo za varnost na prizoriščih.

Varnost športnikov in ostalih udeležencev na igrah je eden izmed ključnih pogojev za uspešno izvedbo olimpijade, zato je slovenska policija temu namenila veliko pozornost.

FOTO: GPU

Uvodne dni olimpijskih iger so namreč prizorišča obiskali tudi vidni predstavniki s političnega, gospodarskega, športnega, diplomatskega in medijskega področja, ki so si med drugim ogledali tudi slovenski dom v olimpijski vasi v Saint-Denisu, kjer bivajo slovenski športniki, ter Slovensko hišo v Parku La Villette, kjer se bodo tekom iger odvijali različni dogodki.

FOTO: GPU

V Lyonu so trenutno prisotni štirje predstavniki slovenske policije

Tik pred začetkom olimpijskih iger so bili v Lyon napoteni Erna Kavčič, višja policistka kriminalistka iz Postaje pomorske policije Koper, Uroš Smole, višji policist iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Celje, Rok Hribernik, kriminalistični inšpektor iz Sektorja kriminalistične policije PU Maribor in Robi Ribič, višji kriminalistični inšpektor specialist v Upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi.

FOTO: GPU

Na Medresorskem direktoratu državne policije (DIPN) v Lyonu je francoska policija pripravila uradni sprejem za tuje policiste, ki bodo skrbeli za varnost na igrah. Na sprejemu je Nelson Bouard, direktor DIPN, pozdravil vse prisotne in se vsem v naprej zahvalil za pomoč, ki jo bodo tuji policisti nudili francoski policiji. Sprejema so se udeležili policisti iz Nemčije (predvsem motoristi), Portugalske (splošne naloge), Španije (splošne naloge) ter Slovenije (predvideni za pomoč pri delu francoske policije na tekmah, ki se odvijajo na stadionu Lyonu).

FOTO: GPU

Že pred uradno otvoritvijo olimpijskih iger so bili slovenski policisti napoteni na delo, in sicer na nogometno tekmo med Irakom in Ukrajino. Na tekmi so slovenski policisti nudili pomoč pri izvedbi vseh nalog, ki jih je na stadionu in okolici izvajala francoska policija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.